KITAJSKA

Pogoltnila čajno žličko

Objavljeno 21. april 2019 11.39 | Posodobljeno 21. april 2019 11.39 | Piše: A. P.

Z žlico si je poskusila odstraniti ribjo koščico. Pribor se ji je zagozdil v dvanajsterniku.

Rentgenski posnetek je potrdil njeno zgodbo.
SHENZEN – Zdravniki iz kitajskega mesta Shenzen so opravili urgentno endoskopijo, da so ženski iz dvanajsternika odstranili 13 centimetrov dolgo čajno žličko. Nesrečnica jo je pogoltnila, ko si je z njo poskušala iz požiralnika zbezati ribjo kost.

image
Rentgenski posnetek je potrdil njeno zgodbo.
Lili je žličko pogoltnila 5. aprila, a je šla v bolnišnico šele po štirih dneh, ker je ni nič bolelo. Poleg tega se je zgodilo tik pred festivalom spomina na mrtve Qingming in ni si ga hotela pokvariti. Ko se je v ponedeljek končno pojavila v bolnišnici in povedala zdravnikom, kaj se je zgodilo, so jo nemudoma poslali na rentgensko slikanje. To je pokazalo, da se je žlica zagozdila v dvanajstniku.

Kitajka je čakala kar štiri dni, preden se je oglasila v bolnišnici.

»Bila je v diagonalni poziciji, zato smo jo previdno poravnali, preden smo jo navpično potegnili ven,« je povedal dr. Sun Tingji. Žlica je v dvanajsterniku povzročila oteklino in odrgnine. Kljub temu je ženska lahko po posegu zapustila bolnišnico in bo okrevala. Lani je neki Kitajec med popivanjem pogoltnil žličko, a so mu jo iz požiralnika odstranili šele po letu dni. 
Deli s prijatelji