Pijana zaplavala k aligatorju

Nespametna 58-letnica je hotela pobožati plazilca. Po manikiri in nekaj kozarcih vina zabredla v bajer.
Fotografija: Živijo na predelu, prepredenem z bajerji.
Odpri galerijo
Živijo na predelu, prepredenem z bajerji.

V Južni Karolini še nikoli niso tako trepetali pred napadi aligatorjev: samo v zadnjih štirih letih so veliki plazilci pokončali tri ljudi, nazadnje 58-letno Cynthio Covert.

A njena zgodba je nadvse bizarna, poročajo mediji iz Charlestona. Covertova je bila na obisku pri prijateljici, ki živi v bližini bajerja, in kot pravi zdaj strta gostiteljica, sta si dami urejali nohte. Spili sta tudi nekaj kozarcev vina, nato pa se je Covertova sklenila v temi sprehoditi okoli hiše, kar ji je prijateljica sicer odsvetovala, saj so pred časom v bajerju opazili aligatorja, ki je nedavno snedel srno in je zanesljivo nevaren.

Živijo na predelu, prepredenem z bajerji.
Živijo na predelu, prepredenem z bajerji.


Toda 58-letnica je ob opozorilu le še dobila krila in sklenila, da bo plazilca kar obiskala, ga morda pobožala. Približala se je vodi in res se je kmalu prikazal plazilec, ki ga je najprej fotografirala, potem pa na prijateljičino grozo sklenila prijeti za rep! Zakorakala je v vodo, a ko je bila v njej globoko do pasu, je aligator pokazal zobe in svojo novo žrtev zagrabil z mogočnim gobcem. Ženska, ki je šokirana opazovala dogajanje s kopnega, je nespametni prijateljici poskušala pomagati z vrvjo, a je bilo prepozno.

Policisti, ki so prihiteli k bajerju, so žival ubili s strelom v glavo, iz vode pa pozneje potegnili pogrizeno truplo 58-letnice. Oblasti so znova opozorile domačine na previdnost v bližini bajerja, saj so se aligatorji, kot kaže, v zadnjem času na tistem predelu Južne Karoline namnožili in resno kažejo zobe: pred štirimi leti so pokončali upokojenko, ki je na lastno pest zapustila dom za upokojence, pred dvema letoma pa so bili usodni za 45-letnico in njenega psa.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije