SREČNEŽ

Odslovil stranko brez maske in zato dobil vrtoglavo napitnino

Gostja je bila nesramna, njegovo fotografijo pa je objavila na facebooku.
Fotografija: Natakar je stranko odslovil, ker ni nosila zaščitne maske. FOTO: Shock/Getty Images/Istockphoto
Odpri galerijo
Natakar je stranko odslovil, ker ni nosila zaščitne maske. FOTO: Shock/Getty Images/Istockphoto

V ameriških medijih odmeva zgodba natakarja Lenina Gutierreza iz San Diega. V kavarni Starbucks ni želel postreči gostje, saj ni nosila zaščitne maske. Čeprav jo je vljudno vprašal, ali ima pri sebi masko in jo spomnil na trenutna pravila, ga je Amber Lynn Gilles nesramno zavrnila. Ker ji ni želel postreči, ga je začela verbalno napadati, posnela je celo njegovo fotografijo in jo obesila na facebook.

Pod fotografijo pa se je usul plaz kritik na njen račun, natakarju pa so stopili v bran. Še več: nekdo je celo začel kampanjo množičnega zbiranja sredstev za Leninovo napitnino na spletni strani GoFundMe.

Ne boste verjeli, nabralo se je že več kot 100.000 dolarjev. Gutierrez, čigar zgodbo je predstavila tudi televizijska mreža NBC, pa bo zdaj lahko opustil službo natakarja in se posvetil plesni karieri. Novinarji so za komentar prosili tudi Amber, ki se je izgovarjala, da ima dokazilo o zdravniški izjemi. Povedala je še, da je med komentarji na facebooku dobivala celo smrtne grožnje, sicer pa izrazila dvom, da so maske učinkovite v boju z virusom in da so »bedne kot ljudje, ki jih nosijo«.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije