VONJ

Njena koža diši po cvetju

Vietnamka je povsem po naključju ugotovila, da oddaja zelo prijeten vonj. Sovaščani ji ves čas drgnejo kožo in uživajo v aromi, ki jo oddaja.
Fotografija: Dang Thi Toi ljudem z veseljem dovoli, da jo ovohavajo. FOTO: Youtube
Odpri galerijo
Dang Thi Toi ljudem z veseljem dovoli, da jo ovohavajo. FOTO: Youtube

Vsi ljudje oddajamo vonj, značilen samo za nas. V njem se skrivajo feromoni, s katerimi privlačimo pripadnike nasprotnega spola, lahko pa je telesni vonj tudi moteč, če ne skrbimo redno za higieno. Na telesni vonj sicer vpliva veliko dejavnikov, večinoma so to reči, ki jih zaužijemo, če smo pod hudim stresom, pa se lahko zgodi, da bo tudi naš vonj oziroma vonj potu nekoliko manj prijeten kot sicer.

Dišav ne potrebuje. FOTO: Dmitriytitov/Getty Images
Dišav ne potrebuje. FOTO: Dmitriytitov/Getty Images
Da bi čim lepše dišali, zato ljudje že stoletja uporabljamo različne parfumske vodice, dezodorante in druge oblike dišav, pa odišavljena mila, kreme in še bi lahko naštevali.

Vsega tega pa ne potrebuje Vietnamka, katere naravni vonj menda spominja na šopek cvetja. Šivilja Dang Thi Toi je to odkrila šele pred leti, ko je po napornem dnevu prišla domov ter si začela drgniti utrujene dlani in stopala. Nenadoma jo je objel krasen vonj cvetja, ki mu ni poznala izvora. Doma ni imela rož, parfuma nikoli ni uporabljala, tudi kadila tisti dan ni prižgala. Kmalu je presenečena ugotovila, da prijetna aroma veje od nje.

»Čez dan moram podrgniti kožo, da bi začela oddajati vonj, ponoči pa ni treba storiti nič. Ljudje, ki so nekaj metrov stran, ga zavohajo, četudi le mirno ležim,« je dejala Dang, ki se je že navadila, da jo ljudje na ulici prosijo, ali lahko podrgnejo njeno roko, saj se je novica o njeni nenavadni sposobnosti hitro razširila po njeni domači vasi. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije