SCOTT HOLT

Ni hotel plačati trajekta, raje je veslal

Američan ni hotel plačati vozovnice za trajekt, čez Hudson je raje veslal. Policisti, ki jih je srečal, nad njegovim početjem niso bili navdušeni.
Fotografija: Scott Holt je za pot potreboval okrog pol ure. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Scott Holt je za pot potreboval okrog pol ure. FOTO: Instagram

NEW YORK – Potniki, ki so pred dnevi na trajektu prečkali reko Hudson, so debelo pogledali, ko se je na vodi nedaleč stran na supu znašel moški v obleki in s kovčkom v roki. Šlo je za 32-letnega komika iz New Jerseyja, ki je moral v sosednji New York na sestanek, ni pa hotel plačati vozovnice za trajekt. »Zavedal sem se, da bi lahko šlo marsikaj narobe, saj je bilo vreme tisti dan vse prej kot ugodno in reka je bila razburkana, a vse se je dobro izteklo. Za pot sem porabil približno pol ure in prihranil nekaj dolarjev,« je lokalnim medijem pozneje povedal Scott Holt.

Holt, ki se preživlja kot vsestranski umetnik, sicer ni novinec na supu, a priznava, da se veslanja še ni lotil v obleki, prav tako ni natanko vedel, kam sploh mora veslati. »Vem, da je New York na oni strani kanala, a kar se tiče natančne lokacije, kamor moram priveslati, da bi imel čim bližje, se mi ni sanjalo. Poleg tega sem moral najti mesto, kjer bom lahko hitro in varno sestopil z deske,« je težave, ki se jih je začel zavedati šele med veslanjem, opisal Holt, ki je na poti srečal tudi policiste, in ti niso bili najbolj navdušeni nad njegovim podvigom.

»Policist v čolnu me je okaral in vprašal, ali hočem umreti, globe na srečo nisem dobil,« je dodal umetnik. Na sestanek s potencialnim delodajalcem mu je uspelo priti varno in pravočasno.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije