LAŽNI ALARM

Domnevne ostanke nezemljana imela kar dve leti v hladilniku

Po svetu so že večkrat naleteli na domnevne ostanke vesoljcev. Večinoma je šlo za ponaredke, s katerimi se da dobro zaslužiti.
Fotografija: Ata je v resnici majhna deklica z mutacijami. FOTOGRAFIJI: Osebni arhiv
Odpri galerijo
Ata je v resnici majhna deklica z mutacijami. FOTOGRAFIJI: Osebni arhiv

Mehiški domnevni skelet nezemljana, najden v perujskem rudniku, je nedavno dvignil prah po vsem svetu, a se je navsezadnje izkazalo, da gre za lažni alarm. Znanstveniki so namreč že pred dvema letoma preučili nenavadno figuro in v celoti ovrgli možnost, da bi lahko šlo za prave ostanke. Vendar po svetu obstaja še nekaj drugih ostankov, za katere najditelji trdijo, da gre za bitja z drugih planetov.

Pred 20 leti naj bi mumificiranega vesoljca našli v Južni Ameriki. Skelet, velik 15 cm, z nenavadno koničasto obliko lobanje in le desetimi namesto 12 rebri, so poimenovali Ata. Vendar je na podlagi analize dednega materiala postalo jasno, da gre za deklico, ki je umrla pred 45 leti. Za nenavadno zunanjost je bila kriva serija genetskih mutacij.

Takole je bil videti vesoljec iz hladilnika.
Takole je bil videti vesoljec iz hladilnika.

Trditev uradno ni nihče ovrgel

Kar v hladilniku pa je dve leti hranila domnevne ostanke prebivalca neznanega planeta Rusinja Marta Jegorovna iz Petrozavodska. Da ima doma na hladnem vesoljca, je razglasila leta 2011. Kot je trdila, je trupelce z ogromno glavo in velikimi očmi padlo na zemljo skupaj z neznanim letečim predmetom leta 2009. Njenih trditev uradno ni nihče ovrgel.

Leta 1995 je Ray Santilli trdil, da ima posnetek avtopsije vesoljca, čez leta je priznal, da je pravzaprav rekonstrukcija, še pred tem pa je s prodajo posnetka televizijskim mrežam zaslužil milijone. V Sibiriji so leta 2011 našli ostanke domnevnega vesoljca. Izkazalo se je, da je bilo trupelce narejeno iz kruhovih drobtin in piščančje kože. Leta 2004 je britanska policija prejela prijavo o najdbi vesoljskega zarodka na vrtu hiše v Durhamu. Izkazalo se je, da gre za igračo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije