KOT JEZUS

Neverjetno, superge za hojo po vodi takoj razprodane

Objavljeno 31. oktober 2019 19.45 | Posodobljeno 31. oktober 2019 19.45 | Piše: U. S.

Obutev s sveto vodo razprodana v nekaj minutah. Naredili so manj kot 24 parov, blagoslovil jih je duhovnik.

Napolnjene s sveto vodo in blagoslovljene FOTOGRAFIJI: MSCHF
Jezus je hodil po vodi, in s supergami MSCHF lahko tudi vi. MSCHF, znamka iz Brooklyna, je preoblikovala superge nike air max 97: vanje so vbrizgali sveto vodo iz reke Jordan, za nameček pa je obutev še blagoslovljena. Cena: 3000 dolarjev. A to očitno kupcev ni oviralo: nekaj minut potem, ko je MSCHF začel prodajati t. i. Jezusovo obutev, so bile superge razprodane!
image
Rdeči vložek predstavlja rdeče čevlje, ki jih navadno nosijo papeži.

Podjetje je klasičnim supergam nike air max 97 privoščilo versko preobrazbo (Nike z dizajnom ni imel nič): v prozorni z zrakom polnjeni podplat so vbrizgali sveto vodo iz reke Jordan in jo obarvali, da se bolje vidi. Dodali so svetopisemski citat (Matej 14:25) v črnem zapisu ob strani, eno samo kapljo krvi na jeziku, ki seveda predstavlja vso Jezusovo prelito kri, ter razpelo za enem obuvalu. Notranjost je rdeča, gre za referenco na rdeče papeške čevlje, ki so jih tradicionalno nosili zunaj, zdajšnji papež Frančišek pa se je raje odločil za črne. Za piko na i so superge, manj kot 24 parov so naredili, odišavili s svetim kadilom, enim od treh daril, ki jih je ob rojstvu dobil Jezus. Niti na škatlo niso pozabili: na njej sta podoba angela in pečat v slogu papeškega.
3000
dolarjev je stal par obutve.


A podjetje ni hotelo širiti duhovnosti, gre bolj za norčevanje iz absurda sodelovalne kulture, pojasnjuje vodja prodaje Daniel Greenberg: pogovarjali so se o smešnih idejah o sodelovanju, ko je nekdo vprašal, kakšno bi bilo videti sodelovanje z Jezusom Kristusom. »Hoteli smo prikazati, kako absurdno je to postalo,« je dejal in namignil na Adidas in ​Arizono Iced Tea, ki sta poleti oblikovala omejeno izdajo superg za le 99 centov, kar je povzročilo veliko zanimanja za nakup, veliko gneče in tudi nemirov, saj so vsi hoteli svoj par. 
Deli s prijatelji