CARSKI REZ

Neverjetno, pričakovala osmerčke, dobila desetorčke

Južnoafričanka (37) je rodila v ponedeljek.
Fotografija: Rojevanje. FOTO: Getty Images
Odpri galerijo
Rojevanje. FOTO: Getty Images

Južnoafričanka Gosiame Thamara Sithole je v ponedeljek zvečer v bolnišnici v Pretorii rodila desetorčke, kar bi bil po navedbah britanskega BBC lahko nov svetovni rekord. Soprog 37-letnice je povedal, da ju je število otrok presenetilo, saj so jih na ultrazvoku videli samo osem.

Teboho Tsotetsi je za časnik Pretoria News razkril, da je njegova žena rodila sedem fantkov in tri deklice ter da je presrečen. Pred tem je že rodila dvojčka, ki sta zdaj stara šest let.

Deset otrok je rodila s carskim rezom v 29. tednu nosečnosti in se dobro počuti. Rojstvo desetorčkov so za BBC potrdile tudi oblasti Južne Afrike, Guinnessova knjiga rekordov pa primer že preučuje.

Nadya Suleman, ki je leta 2009 v ZDA rodila osmerčke, je trenutno v Guinnessovi knjigi rekordov navedena kot tista, ki je rodila največ otrok naenkrat, ki so preživeli. Spočeti so bili z umetno oploditvijo. Prejšni mesec je 25-letna Malijka Halima Cisse v kliniki v Maroku rodila devetorčke, ki so po poročanju medijev dobrega zdravja. Pred tem so potrdili samo dva primera rojstva devetorčkov, ki pa so preživeli le nekaj dni.

Rojstva več kot treh otrok naenkrat so redka in so običajno posledica zdravljenja neplodnosti, a par iz Južne Afrike trdi, da so bili spočeti po naravni poti.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas