Nergač piše pisma že 42 let

Pri časniku Liverpool Echo zvestega bralca niso siti. Bernie Carroll napiše pismo vsak dan brez izjeme.
Fotografija: Včasih je bilo pisanje dražje, elektronska pošta je pisanje zanj občutno pocenila.
Odpri galerijo
Včasih je bilo pisanje dražje, elektronska pošta je pisanje zanj občutno pocenila.

Lahko bi ga opisali kot najbolj jeznega bralca na svetu, a bi mu naredili krivico. Bernie Carroll se je pisanja časopisni hiši daljnjega 1978. morda resda lotil razjarjen, a danes so njegovi vzgibi predvsem kritični.


Zdaj upokojeni možakar namreč redno opozarja na pomanjkljivosti in krivice v svojem domačem kraju, s tem pa navdihuje in zaposluje novinarje časnika Liverpool Echo.
 

Eno na dan


Tako jim že 42 let pošilja pisma: vsak dan eno brez izjeme! Še sanja se mu ne, katero je bilo njegovo prvo, spominja pa se, da je bilo to daljnjega 1978., torej jih je poslal skupno že več kot 15.000! Spominja se, da je v svojem zgodnjem obdobju večino časa bentil nad občinskimi svetniki, pisanje pa mu je prešlo v navado in je začel prek časnika različnim ustanovam pošiljati kar predloge; denimo, zadnja leta ostro nasprotuje ognjemetu, motijo ga tudi vrečke s pasjimi iztrebki, ki jih nemarni lastniki odlagajo v parke namesto ustrezne smetnjake, ne razume potrebe po plastičnih posegih, še manj pa ne dojame nažiranja s hrano in celo tekmovanj, ki tako nezdravo in nemoralno početje še podpihujejo. »Mnenje imam prav o vsem in na to sem ponosen. Vem, da moja pisma dejansko ne spremenijo ničesar, a zame je to neznanska sprostitev. Ko pošljem pismo, se mi odvali kamen od srca, olajšam si dušo,« pove Bernie, ki je bil vse življenje glasbenik. »S tem sem si verjetno tudi rešil zakon, saj tako nergam drugim, ne pa ženi.«


Vsako pismo vsebuje približno 250 besed, časnik jih objavi od tri do štiri na teden. Včasih je bil njegov konjiček precej dražji, saj je vsakokrat potreboval ovojnico, papir, pisalo in znamko, elektronska pošta pa mu je postopek nadvse poenostavila in pocenila. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije