ARMAGEDON

Napovedala je smrt Kennedyja, za leto 2020 pa katastrofo

Objavljeno 30. december 2019 12.35 | Posodobljeno 09. maj 2020 22.20 | Piše: T. V.

Jeane Dixon je s svojimi napovedmi pogosto močno brcnila v temo, upamo, da tudi tokrat.

Ni nujno, da nas čaka konec sveta, usoda ni vklesana v kamen in vse je odvisno od človeštva samega. FOTO: Getty Images/istockphoto
image
Jeane Dixon sta prisluhnila tako predsednik Richard Nixon kot tudi kasnejša prva dama ZDA Nancy Reagan. FOTO: Youtube
Ena najbolj znanih ameriških samooklicanih jasnovidk in astrologinj 20. stoletja Jeane Dixon, ki je umrla leta 1997, je že v 70. letih prejšnjega stoletja v svoji knjigi z naslovom The Call to Glory (Klic k slavi) napovedala nekatere dogodke, ki naj bi se zgodili drugo leto. »Leta 2020 se bo zgodil armagedon, ko se bodo dvignili lažni prerok, Satan in Antikrist ter se borili proti človeku,« je zapisala.
 
Preberite tudi:
Grozeča napoved baba Vange za leto 2020

Nič kaj spodbudna napoved za 2020, a v uteho je lahko to, da se je Dixonova v svojih napovedih večkrat zmotila, kot pa pravilno napovedala dogodke. Med drugim je trdila, da bo rak ozdravljen do leta 1967, za leto 1962 je prav tako napovedala konec sveta, da bo spor glede kitajskih otokov Madzu in Kinmen sprožil tretjo svetovno vojno leta 1958 ... Matematik John Allen Paulos je skoval termin 'učinek Jeane Dixon', ki pomeni, da nekaj pravilnih napovedi dobi veliko pozornosti, veliko napačnih pa se ignorira.
 
Preberite tudi:
Srhljive napovedi Nostradamusa za leto 2020​

Razlog za upoštevanje napovedi Dixonove je morda, ker je pravilno napovedala enega najbolj odmevnih dogodkov 20. stoletja: atentat na predsednika ZDA Johna F. Kennedyja. Maja 1956 je zapisala, da bo predsedniške volitve leta 1960 dobil demokrat, ki ga bodo med njegovim mandatom ubili. Demokrat Kennedy je na volitvah leta 1960 porazil republikanca Richarda Nixona (ta je kasneje zaradi napovedi Dixonove o terorističnem napadu na ZDA ustanovil posebno protiteroristično komisijo), ubili pa so ga novembra 1963 v Dallasu. Dixonova je bila sicer tudi ena izmed več astrologov, ki so svetovali prvi dami ZDA Nancy Reagan.

​Vsekakor upamo, da je napoved o koncu sveta leta 2020 ena izmed tistih, pri katerih se je Dixonova zmotila. Ali kot je na twitterju zapisal eden izmed uporabnikov: »Jeane Dixon je trdila, da se bo armagedon zgodil leta 2020 in da se bo Jezus vrnil, da bi porazil nesveto trojico Antikrista, Satana in lažnega preroka med letoma 2020 in 2037, čeprav je že nekoč prej, da bo konec sveta 4. februarja 1962. Verjetno je izbrala tako oddaljeno obdobje, ker je vedela, da bo takrat že nekaj časa mrtva in ji nihče ne bo mogel oporekati.«
Deli s prijatelji