NE PRIDEJO JI DO ŽIVEGA

Najvišja deklica na svetu je 12-letna Sophie

Odkar pomni, je bila Sophie nekaj posebnega. V šoli jo zbadajo z žirafo, a ji ne pridejo do živega.
Fotografija: Že kot majhna deklica je bila zelo velika. FOTO: FB, Platform Press
Odpri galerijo
Že kot majhna deklica je bila zelo velika. FOTO: FB, Platform Press

Že kot dojenček je izstopala, nedavno pa se je 12-letna Sophie Hollins zapisala v zgodovino, saj je s 188 centimetri postala najvišja deklica na svetu. »Od nekdaj se zavedam, da sem drugačna, odkar pomnim, sem najvišja v razredu,« je povedala najstnica, ki se je naučila uživati v svoji neverjetni višini. Njena 44-letna mama Lorraine je visoka le 162 centimetrov, očka Ian pa 178.


Šolarka iz Southamptona v Angliji je tako visoka, ker trpi za marfanovim sindromom, ki so ga diagnosticirali, ko je dopolnila osem mesecev. Gre za bolezen, ki prizadene vezivno tkivo. Ustvarijo se nenormalno velike količine beljakovin, zaradi česar se deli telesa podaljšajo. Pri šestih letih je bila že visoka 147 centimetrov, pri desetih je bila višja od povprečnega moškega s 180 centimetri višine. Brez zdravniške pomoči bi lahko postala še veliko višja. Pred dvema letoma so zdravniki nekoliko ustavili njeno rast, tako da so uničili tkivo v njenih kolenih in sprožili zgodnjo puberteto. Zdaj upa, da se bo njena rast umirila.

»Dobro je imeti 188 centimetrov, a ne želim biti veliko višja. Zdaj me vrstniki že dosegajo. Zadnja leta so bila zelo naporna za moje telo. Ampak sem vesela, da je mimo.« Mama je Sophie pripravlja na drugačno življenje, od nekdaj jo opozarja, da bodo ljudje vanjo bolščali. »Fantje iz šole so jo klicali žirafa,« je povedala Lorraine. Najstnica si želi delati z živalmi, ko odraste, nikakor pa ne želi preseči najvišje ženske na svetu, to je Sun Fang iz Kitajske, ki je visoka 220 centimetrov.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije