OBLIKOVALEC

Najlepšo trato v Veliki Britaniji je oblikoval 273 ur

Objavljeno 11. oktober 2018 15.20 | Posodobljeno 11. oktober 2018 15.20 | Piše: T. P.

Trava v globlje vrezanih delih vzorca ni smela biti ne višja ne nižja od petih milimetrov, gornji in bolj izbočeni del vzorca pa je bil iz natanko 17 milimetrov visoko pristrižene trave.

Nagrado najlepše zelenice si je prikosil s kosilnico iz 40. let prejšnjega stoletja.
Ko je vendar našel, kar je iskal, je bil pomemben vsak milimeter. Kajti ko je Keith Smith po mesecih brezplodnega spletnega brskanja za popolnim vzorcem že skoraj obupal, so mu oči končno obstale na geometrijskem vzorcu. Poustvarjanja se je nemudoma lotil s filigransko natančnostjo.

Toda ne na platno ali papir, vrezovati ga je začel kar v svojo skrbno negovano trato pred hišo. Trava v globlje vrezanih delih vzorca ni smela biti ne višja ne nižja od petih milimetrov, gornji in bolj izbočeni del vzorca pa je bil iz natanko 17 milimetrov visoko pristrižene trave.
image
CATERS NEWS AGENCY Za geometrijski vzorec trate je Kevin porabil skoraj 300 ur.

"Rad se držim sam zase. Ne pijem in ne kadim, moja strast je košnja zelenic," prvi Kevin, po poklicu vrtnar, ki največje umetnine ustvarja pred lastno hišo.
Ljubi svojo ženo in dva otroka, pa vendar tudi oni niso smeli stopiti na trato. S tacanjem po travi bi namreč uničili vzorec in izničili dolge ure, ki jih je Kevin porabil za svojo stvaritev, ki mu je letos že tretjič prinesla pokal na tekmovanju za najbolj ustvarjalno trato. A za nagrado je moral garati dolgih 273 ur.
image
CATERS NEWS AGENCY Nagrado najlepše zelenice si je prikosil s kosilnico iz 40. let prejšnjega stoletja.

"Od začetka junija do prvega tedna avgusta sem kosil in oblikoval dvakrat, morda tudi trikrat na dan." Ali, če govorimo v tednu, svoji unikatni zelenici, že tretjič najlepši v Veliki Britaniji, je posvetil 21 ur vsak teden. A tolikšna zagrizenost je bila verjetno potrebna, da ji ni prišla do živega poletna vročina. "Prepričan sem, da je letošnje poletje uničilo na tisoče trat, a ne moje. Seveda sem jo moral zalivati, precej. V ozadju misli me je skrbelo, da ne bi zaradi letošnje vročine razglasili varčne rabe vode, ki bi prepovedovala zalivanje trave. To bi bila katastrofa."
image
CATERS NEWS AGENCY Vzorec je sprva vrisal v travo, nato pa mu sledil s kosilnico.

Vložiti je bilo treba ogromno časa in energije. Moral je biti izjemno natančen. A to še ne bi bilo dovolj. Tudi katera koli kosilnica ne bi ustrezala. "Uporabljam starinske kosilnice, ki so cilindrične, zaradi česar je, kot bi travo strigel s škarjicami." In za letošnji zmagovalni podvig si je izbral kosilnico iz 40. let prejšnjega stoletja.
Deli s prijatelji