LE ZA BOGATAŠE

Najdražja večerja? Dva milijona evrov

Objavljeno 30. julij 2016 20.37 | Posodobljeno 30. julij 2016 20.39 | Piše: A. P.
Počasi kuhanega goloba bo bogati par lahko poplaknil s 55 let starim vinom.
Zdaj bodo lahko tudi navadni smrtniki jedli kot papež.

Rusko podjetje Svet diamantov se je povezalo s singapursko restavracijo Ce'La Vi in parčku ponudilo najdražjo večerjo na svetu. Zanj bosta morala odšteti 1,8 milijona evrov, kar je v resnici zelo ugodna cena. Vse skupaj se je začelo s prstanom, ki vsebuje 2,08-karatni modri diamant, ki so ga poimenovali po igralki Jane Seymour. Zanj je pokazala zanimanje vrsta bogatašev, med njimi precej članov kraljevih družin, vendar so se odločili, da ga ne bodo dali na dražbo, temveč ga bodo posvetili prav posebnemu dogodku. Premožni parček bo deležen osemurnega razvajanja, na koncu pa mu bodo izročili diamant. »To bo najdražja kulinarična izkušnja na svetu in tudi najbolj luksuzna,« je ponosen direktor Sveta diamantov Karan Tilani.

Vse skupaj se bo začelo s 45-minutnim letom nad Singapurjem, ki mu bo sledila krajša luksuzna plovba. Nato bo parček prevzel šofer rolls-roycea in ga odpeljal do restavracije, ki leži na strehi hotela Marina Bay Sands. Tam ju bo pričakalo 10.000 svežih vrtnic. Uživala bosta lahko v pogledu na mesto, medtem ko jima bodo postregli sodoben azijski obrok z 18 hodi. Na krožnikih bodo najbolj izbrane ostrige, kaviar, divji losos z Aljaske, počasi kuhan golob, pila pa bosta 44 in 55 let staro arhivsko vino, ter vrsto najboljših šampanjcev in žganic. Sedela bosta v posebej za to priložnost izdelanem vrhunskem pohištvu podjetja The Plush. Za pribor bosta uporabljala palčke, posute z diamanti, na katerih bosta vgravirani njuni imenu. Ob polnoči jima bodo prinesli prečudoviti diamantni prstan. Glede na to, da se tovrstni prstani prodajo za veliko več kot dva milijona evrov, je večerja v resnici neke vrste spremljevalni program.

Za zdaj še ni znano, po katerem ključu bodo izbrali srečni parček, zagotovo bo pomembno, kakšen je njegov družbeni status. Poznavalci so prepričani, da bodo imele prednost redne stranke podjetja.

Deli s prijatelji