STVARITVE

Nagnusno umetnost navdihujejo grozljivke: ponuja tudi odrezane prste

Med naročniki predvsem zvezdniki.
Fotografija: Bi imeli takšno denarnico?
Odpri galerijo
Bi imeli takšno denarnico?

Za nekatere nagnusna, za druge izvirna, za vse pa pregrešno draga. Tako mnogi komentirajo stvaritve Masatake Šišida, ki navdih išče, nič kaj presenetljivo, v grozljivkah: izdeluje namreč okrasje, modne dodatke, pripomočke in nakit v podobi delov človeškega telesa.

Strašljivi izdelki po zasoljenih cenah

Bi imeli štampiljko v obliki odrezanega prsta? Ali pa obesek z mežikajočimi očmi? Japonec se je svetu premierno predstavil leta 2017, ko je svojo prvo glasbeno ploščo odel v ovitek, ki je nadvse spominjal na meso. Mnogi so se ob pogledu na krvavo rdečo zgoščenko zgrozili, nekateri pa tako navdušili, da so ga z naročili spodbudili k nadaljnjemu ustvarjanju. Ob glasbi je tako odkril novo strast, ki je sicer strašljiva, a po njegovem povsem življenjska, le vajeni nismo gledati resnici v oči, pravi.

Denarnica za kovance, razprta usta, tako mnoge najprej na smrt prestraši, a vsakdo se že trenutek pozneje smeji, pojasnjuje didžej, ki pa svojih izdelkov, čeprav si želi, da bi jih sprejemali vsi, ne prodaja po dostopnih cenah. Za manj kot tisočaka ni mogoče dobiti niti nohta, so kritični mnogi, a 36-letnik zatrjuje, da zneski niso zasoljeni.

Kljub temu da je sam zaslužen le za zamisel, ki jo nariše na papir, tega pa potem izroči tokijskemu studiu, da izdelek postane tudi otipljiv in uporaben. Po pričakovanjih se za njegove umetnine zanimajo predvsem zvezdniki.

Ob njegovi umetnosti se nekateri zgražajo, drugi zabavajo.
Ob njegovi umetnosti se nekateri zgražajo, drugi zabavajo.

Zamisel nariše na papir, izdelavo prepusti tokijskemu studiu. FOTOGRAFIJE: Kim Kyung-hoon/Reuters
Zamisel nariše na papir, izdelavo prepusti tokijskemu studiu. FOTOGRAFIJE: Kim Kyung-hoon/Reuters

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije