Na svet sta prijokala dvojčka z »virusnima« imenoma

Starša sta priznala, da sta zaradi imen pod pritiskom starejših sorodnikov.
Fotografija: Starša sta se odločila za nenavadni imeni. FOTO: Srisakorn, Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Starša sta se odločila za nenavadni imeni. FOTO: Srisakorn, Getty Images, Istockphoto

Indijski par je svoja novorojena dvojčka poimenoval Corona in Covid. Deklica in deček sta prijokala na svet v porodnišnici v mestu Raipur, prestolnici zvezne države Čatisgarh, 27. marca, dva dneva po uvedbi karantene zaradi izbruha novega koronavirusa, ki je močno otežila vsakdanje življenje Indijcev. Srečna starša novorojencev sta povedala, da ju bosta imeni spominjali na težke čase, ki sta jih preživljala pred rojstvom dvojčkov. Mati Preeti Verma (27) je dejala, da nista imela nobene pomoči, saj njuni družinski člani zaradi omejitev gibanja niso mogli do njiju.

»Ker je bil promet ustavljen, nama je po težkih mukah nekako uspelo priti do bolnišnice. Ker se je porod zgodil v takšnih težkih okoliščinah, želiva, da bosta imeni nepozabni in edinstveni,« je dejala in namignila, da so jima imeni predlagali v porodnišnici.

»Poleg tega sta to lepi imeni, Corona v latinščini pomeni krona. Prav tako želiva, da se strah, povezan s tema dvema imenoma, razblini in da se javnost osredotoči na sanitarne in higienske razmere,« je pristavil oče Vinay Verma.

Oba sta priznala, da sta zaradi imen pod pritiskom starejših sorodnikov, zato je povsem mogoče, da si bosta premislila in dvojčka preimenovala.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije