ZLONAMERNA LAŽ?

Na priljubljeni hrvaški plaži popustili živci: Natakar mi ni želel postreči kave

Oglasila se je ogorčena Splitčanka, ki ji niso postregli kave. Najemnik lokala pravi, da gre za zlonamerno laž.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO Getty Images
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO Getty Images

Če boste želeli spiti kavo na splitski plaži Kašjuni, boste morali pogledati na uro. Najemnik lokala na priljubljeni plaži naj bi se po besedah domačinke odločil, da bo stregel le turistom, ki po 13. uri ne pijejo kave, ampak le še koktajle. Splitčanka, ki je v začetku tedna v zgodnjih popoldanskih urah poskušala naročiti kavo za s seboj, je svojo neprijetno izkušnjo zaupala portalu Dalmacija danas.

»Natakar mi ni želel pripraviti kave in me je zavrnil z besedami, da nimajo kave. Ko sem ga vprašala, kako to, da je ni, aparat za kavo pa sem videla, mi ni želel pojasnjevati,« je rekla in dodala, da je vztrajala, da ji vodja lokala pojasni, zakaj ne more spiti kave. »Dobila sem odgovor, da po 13. uri ne zaradi številnih turistov, ki imajo rajši koktajle.«

»Na vprašanje, ali so tuji turisti prioriteta, ne pa tudi domači turisti, mi je natakar pritrdil.«

Poleg Splitčanke se je z negativno izkušnjo s plaže Kašjuni na družbenih omrežjih oglasila še ena Hrvatica, ki je bila v Splitu na dopustu. Pravi, da letos za dva ležalnika zaračunavajo 45 evrov (340 kun), s tem da so na plaži le še ležalniki in ni prostora za kopalce, ki si želijo po tleh le razgrniti kopalne brisače. Šokirala jo je tudi cena ledene kave, za katero bi morala plačati štiri evre (32 kun), a so jo prav tako odslovili z besedami, da kave po opoldnevu ne strežejo.

Oglasili so se tudi koncesionarji lokala, ki so zapisali, da enako spoštujejo vse goste, ne glede na to, od kod prihajajo. »Na plaži se nahajata dva bara. Če se zaradi velike gneče, ki nas je letos presenetila, v enem od lokalov kava ne streže, se jo zagotovo da dobiti v drugem lokalu v neposredni bližini,« so sporočili. Dodali so, da je gospa javnosti sporočila zlonamerne informacije in da jo je natakar na plaži prosil, naj počaka, ker je gneča in primanjkuje kadra.

Ste tudi vi opazili kaj zanimivega? Pišite nam in pošljite fotografijo ali video.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije