Muzej prekrokanih zgodb

V Zagrebu po muzeju propadlih ljubezni še muzej mačka. Ljudje se po noči pijančevanja prebujajo z različnimi predmeti.
Fotografija: Opozarjali bodo na nevarnosti tveganega pitja. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Opozarjali bodo na nevarnosti tveganega pitja. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images

Prekrokana noč lahko neverjetno zaznamuje usodo tistih, ki pregloboko pogledajo v kozarec, posledice pijančevanja nazorno in duhovito ponazarja tudi slovita filmska trilogija. A če je marsikdo ob ogledu zmajeval z glavo, češ, saj to so vse izmišljene zgodbe, so številni nedvomno pomislili, češ, tudi meni se je zgodilo nekaj takšnega.
 

Pijanskih dogodivščin je veliko


No, vsekakor ne tako dramatičnega, Hollywood je pač Hollywood, toda Roberta Mikelić in njen fant Rino Duboković sta vsekakor mnenja, da lahko nebrzdano žuriranje naredi dolgotrajen vtis. Ali pa povzroči nepopravljive posledice. Kakor koli že, o popivanju sta slišala toliko zgodb, da sta ugotovila, da se jima v hrvaški prestolnici splača odpreti kar muzej – muzej mačka.


V njem so namreč shranjeni najrazličnejši spominki na prekrokane noči, po večini pa gre za predmete, ob katerih so se ljudje zbudili, ne da bi vedeli, kje le so jih pobrali. Za zdaj razstavljata zgolj duhovite izide neodgovornega zabavanja, v muzeju pa se bodo sčasoma posvetili tudi resni plati čezmernega uživanja alkohola in opozarjali na nevarne posledice popivanja, sploh če je to tako pogosto, da je lukenj v spominu že kar preveč.


Spomnimo, v Zagrebu je že zelo zanimiv muzej, ki že desetletje razstavlja predmete in spominke na propadla ljubezenska razmerja, zdaj se mu pridružuje še muzej mačka, ki ponuja bogato bero najrazličnejših predmetov, od prometnih znakov do lončnic, obiskovalci pa lahko popišejo celo svoje prekrokane izkušnje, zanimivih zgodb je že za dolg seznam. Prigode jim lahko tisti z bogatimi izkušnjami posredujejo tudi prek spletne strani. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije