ZDRAVA IN ŽIVAHNA

Mačja rekorderka jih šteje skoraj 27: slabovidna in gluha, a igriva in ljubeča

Zdajšnja lastnica jo je posvojila iz zavetišča. Obožuje svojo rumeno odejico.
Fotografija: Je slabovidna in gluha, a igriva in ljubeča. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Je slabovidna in gluha, a igriva in ljubeča. FOTO: Twitter

Je slabovidna in gluha, a še vedno bistra, zdrava in presenetljivo živahna, so ponosni lastniki uradno najstarejše mačke na svetu. Flossie, ki živi v Londonu, je stara skoraj 27 let, kar bi bilo enakovredno 120 človeškim, pojasnjujejo pri Guinnessovi knjigi rekordov.

Najprej je bila potepinka

»Takoj ko sem jo spoznala, mi je bilo jasno, da je zelo posebna mačka, a se mi še sanjalo ni, da si bom dom delila z rekorderko,« pove Vicki Green, Flossiejina lastnica, ki je žival pred meseci rešila iz enega od zavetišč dobrodelne organizacije Cats Protection. »Kljub častitljivim letom je izjemno igriva, obenem pa zelo nežna in zelo rada izkazuje naklonjenost,« še pristavi in pojasni, da je Flossie prve mesece življenja preživela kot potepinka, ki se je najraje zadrževala blizu bolnišnice Merseyside v Liverpoolu. Posvojila jo je ena od zaposlenih v ustanovi in z njo preživela deset let; ko je lastnica umrla, jo je posvojila njena sestra, po skoraj štirinajstih letih pa sin druge lastnice, a se ji je po treh letih odpovedal iz neznanega razloga in skrb za mačko je prevzelo zavetišče. Tam jo je spoznala in se vanjo takoj zaljubila Vicki, ki si je iskreno želela odpreti vrata svojega doma onemogli in stari živali, saj mlajši varovanci običajno brez težav očarajo nove lastnike.

Ob podelitvi rekorda je bila stara 26 let in 329 dni. FOTO: Cats Protection
Ob podelitvi rekorda je bila stara 26 let in 329 dni. FOTO: Cats Protection

Ob pregledu veterinarske dokumentacije je Vicki spoznala, da je mačka že neverjetno stara, ob pomoči Guinnessove knjige rekordov pa še ugotovila, da bi bila lahko Flossie najstarejša živeča mačka; absolutni rekord sicer drži Crème Puff, ki je dosegla neverjetnih 38 let in tri dni, poslovila se je leta 2005. Vicki je prepričana, da bo njena ljubljenka, ki najraje poležava in drema na svoji rumeni odejici, živela še dolgo, predvsem pa upa, da bo njena zgodba spodbudila tudi druge, da ob posvojitvi iz zavetišča dajo priložnost tudi starejšim živalim. Flossie so certifikat podelili, ko je bila stara točno 26 let in 329 dni, poroča CNN. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas