UNIČIL HIŠO

Lovil muho, povzročil eksplozijo

Objavljeno 08. september 2020 14.01 | Posodobljeno 08. september 2020 14.01 | Piše: E. B.

Možakar iz Dordonje jo je odnesel le z blago opeklino. Kuhinja razdejana, poškodovana tudi streha.

Vprašanje, ali je pokončal muho, vsekakor pa je uničil kuhinjo. FOTO: Duminda Cooray/Getty Images
Metoda je učinkovita, a včasih je njen doseg veliko večji, kot bi si želeli. Francoz iz Dordonje je iz muhe prav zares naredil slona, saj je z zamahom z električnim loparjem, da bi pokončal nadlogo, v zrak pognal kar celo kuhinjo.
Usoda insekta ni znana.


Zgodilo se je severovzhodno od Bordeauxa, kjer 80-letnik živi sam v manjši hiši. Ko je okoli osme ure sedel k večerji, pa mu je obrok začela greniti nadležna muha, ki nikakor ni hotela zapustiti njegovega krožnika, kaj šele prostora. Upokojenec jo je začel loviti z električnim loparjem, s katerim je uspešno na drugo stran poslal že obilo mrčesa, tokrat pa je z enim zamahom skorajda pokončal še sebe. Ni namreč vedel, da mu v kuhinji uhaja plin, zato je električni lopar sprožil pravo eksplozijo, ki je odnesla celo del strehe. Upokojenec se je k sreči ognil hujšim poškodbam, med nesrečo si je opekel roko, prav tako ni znana usoda muhe, je pa eksplozija v kuhinji povzročila pravo razdejanje.

Šokirani možakar si je tako moral za nekaj časa najti drugo nastanitev, a se zdaj zaveda, da je materialna škoda zares drugotnega pomena. Pred leti se je podobna nesreča zgodila na Tajskem, kjer pa se je z usodnim električnim loparjem ponesrečil dveletni deček, ki je moral kar nekaj časa okrevati v bolnišnici zaradi hudih opeklin.
Deli s prijatelji