PRESENEČENJE

Ljubek kuža zrasel v lačnega medveda

Kitajka je bila prepričana, da ima tibetanskega mastifa. Slepiti se je prenehala, ko je začel hoditi po zadnjih tacah.
Fotografija: Novica o medvedu je obkrožila svet.
Odpri galerijo
Novica o medvedu je obkrožila svet.

Družina iz Kitajske province Yunan se je nedavno morala odreči svojemu kužku, ki so ga kupili pred dvema letoma, ker je zrasel v 115 kilogramov težkega črnega medveda. Su Yun iz mesta Kunming je žival kupila, ko je bila na počitnicah, saj so jo prepričali, da gre za slovitega tibetanskega mastifa, ki je ena najbolj cenjenih pasem na Kitajskem. Prav nič je ni zmotilo, da ga je kupila od tujca kar na pločniku. Cena je bila ugodna, mladiček pa je bil videti simpatičen in zdrav, zato je verjela, da bo zrasel v postavno žival. No, to se je tudi zgodilo.

Na začetku so se malce čudili, ker je imela žival strašen apetit, bolj ko je rasla, več je pojedla. Pa tudi čedalje manj je bila podobna psu. »Postajal je podoben medvedu,« je povedala Sun Yu. »Jaz se medvedov malce bojim.« Prelomna točka je bila, ko je začel njihov nenavadni pes hoditi po zadnjih tacah. Takrat so se prenehali slepiti, sprejeli so dejstvo, da je njihov tibetanski mastif v resnici azijski črni medved.

Medved je v dobrem zdravstvenem stanju.
Medved je v dobrem zdravstvenem stanju.

Težava je bila v tem, da ga je sčasoma močno vzljubila in se mu ni želela odreči, čeprav je le s težavo sledila njegovemu apetitu. Na dan naj bi pojedel zabojček sadja in dve vedri rezancev. Nedavno pa je izvedela, da je nezakonito imeti divje živali za hišne ljubljenčke, čeprav bi ga finančno lahko vzdrževala. Poklicala je lokalni urad za gozdove in razkrila, kaj se je zgodilo. Medveda so omamili s pomirjevalom in odpeljali v zavetišče za divje živali na opazovanje. Po temeljitem pregledu so ugotovili, da je žival brez zdravstvenih težav ali znakov zlorabe.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije