TAT

Kradel kolesarske sedeže

Možakar iz Tokia se je grdo maščeval 159 naključno izbranim lastnikom koles. Da bi drugi občutili njegovo bolečino, se je 61-letnik podal na tatinski pohod.
Fotografija: Policisti so na domu tokijskega nepridiprava odkrili zalogo kolesarskih sedežev.
Odpri galerijo
Policisti so na domu tokijskega nepridiprava odkrili zalogo kolesarskih sedežev.

Maščevanje mora biti sladko, je sklenil Akio Hatori, besen, da so mu nepridipravi s kolesa, njegovega najljubšega in nepogrešljivega prevoznega sredstva, sunili sedež.

Zanimivega maščevanja se je domislil 61-letni Japonec.
Zanimivega maščevanja se je domislil 61-letni Japonec.
Toda 61-letni Japonec pokvarjeni in tatinski družbi, kot je označil novodobni svet, ni ostal dolžan. Z naključno izbranih koles je zato ukradel kar 159 sedežev!
 

Pogrešili samo enega


Koga so torej njegova dejanja izučila, možakar iz Tokia ni znal povedati, a vztraja, da ni storil napak, ko je vzel pravico v svoje roke. Hatorija je pri eni od tatvin posnela varnostna videokamera, pa še oškodovanec ga je opazil, ukradeni sedež pa je elegantno pospravil v svojo košaro na kolesu in se z izplenom odpeljal domov. Zanimivo, pogrešani kolesarski sedež je prijavil le en človek, preostalih 158 sploh ni bilo pogrešanih, zato je policija pri hišni preiskavi kar ostrmela, ko je pri Hatoriju odkrila goro kolesarske opreme.


Možakar je tatvine nemudoma priznal in tudi pojasnil razloge zanje: ko so mu lansko poletje nepridipravi ukradli kolesarski sedež, so mu strli srce, je hotel prepričati može postave. Nov sedež si je komajda privoščil, in ker je bil prepričan, da se na policijo ne bo mogel zanesti, je sklenil vzeti zadevo v svoje roke. Namesto da bi prijavil pogrešani kos, se je odpravil na pravi tatinski pohod in tako oškodoval 159 drugih kolesarjev, da bi še oni občutili njegovo bolečino!


Tokijska policija je objavila fotografije najdene zaloge in povabila oškodovance, naj pridejo vsak po svoj sedež, Hatori pa čaka na sojenje in kazen. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije