VZGOJA

Kontroverzna mama: Otrok ne bom cepila, dojim jih do šestega leta

Otroci so mlajši od 10 let, a si lahko sami izberejo, kdaj bodo hodili spat in ali si bodo umili zobe.
Fotografija: Družina Allen se je večkrat znašla na udaru kritik. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Družina Allen se je večkrat znašla na udaru kritik. FOTO: Facebook

Adele Allen in Matt Allen imata tri otroke in živijo v angleškem Brightonu. Družina je postala za javnost zanimiva, ko so v medijih razkrili starševske metode Allena in Adele. Menita, da imajo otroci pravico do samostojnega odločanja, kljub temu da so vsi trije mlajši od 10 let. Otroci si tako izberejo, kdaj bodo šli spat, ali si bodo umivali zobe in – ali bodo hodili v šolo.

Adele je razkrila, da že skoraj 10 let doji brez premora (vsakega otroka najmanj do šestega leta) in ne verjame, da bi lahko kar koli drugega nadomestilo zdravilne sestavine materinega mleka.



Ko je Matt povedal, da ne bo hodil v služno oziroma »zapravil 45 do 50 ur tedensko za službo«, ker da »to ni v njegovi psihi« in da je njegova družina hvaležna za vsako pomoč, ki jo dobi od države, so se ponovno znašli na udaru kritik. »Mislim, da ne izkoriščamo sistema. Vzamemo najmanj, kar lahko od države, torej le pomoč za bivanje in za otroke. Mislim, da je to okoli 190 funtov tedensko. Poskušamo živeti skromno. Denimo, Adele ni nikoli rodila v porodnišnici, tako da smo že s tem privarčevali.« Otrok nočeta cepiti, ker Adele ne verjame v koristnost cepiv, piše The Sun.

»Otroke bi odpeljala v bolnišnico le, če bi bilo to nujno in če sama ne bi znala poskrbeti zanje. Telo ima imunski sistem za boj proti boleznim in jaz mu popolnoma zaupam,« pravi Adele.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije