VRTNAR

Kdo je najstarejši moški na svetu?

Južnoafričan trdi, da jih šteje že 116 Še vedno srečno poročen – z mnogo mlajšo!
Fotografija: Občasno se še vda škodljivi razvadi. Fredie bo morda kmalu prevzel krono najstarejšega moškega na svetu. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Občasno se še vda škodljivi razvadi. Fredie bo morda kmalu prevzel krono najstarejšega moškega na svetu. FOTO: Facebook

Najstarejški moški na svetu uradno šteje 112 let, toda Fredie Blom iz Republike Južni Afriki trdi, da je še štiri leta starejši. Pred časom je proslavil 116. rojstni dan, na obletnico pa se je spomnil tudi svoje sestre, ki jo je pred več kot stoletjem pokončala španska gripa.

Vse življenje vrtnar


Kot zatrjuje, se je rodil 8. maja 1904 v Adelaidu, ko pa je bil star 14 let, je njegovo družino prizadela neznana bolezen, ki se je nezadržno širila in neprizanesljivo sejala smrt. V njegovi domovini je umrlo okoli 300.000 ljudi, med žrtvami je bila tudi njegova sestra, se spominja. Ko je bolehala in je njena družila še vedno upala na ozdravitev, je moral spati zunaj, na seniku, da se ne bi okužil. Tudi zdaj uspešno kljubuje virusu, prepričan je, da mu bog dovoli tako dolgo živeti, a ko bo njegova volja pošla, bo zagotovo ugasnilo tudi njegovo srce, trdi. Do takrat pa upa, da bo le lahko še prižgal kakšno cigareto, kajenje je pač njegova največja strast. No, še vedno je zaljubljen tudi v svojo mnogo mlajšo ženo, 86-letno Jeanette, s katero je srečno poročen že pol stoletja in ki zgledno skrbi zanj, vedno pa so pri roki tudi otroka in vnuki, s katerimi je pred dnevi na domačem vrtu proslavil častitljivo starost, z varne oddaljenosti so mu voščili tudi sosedje.

Že pol stoletja je zaljubljen v Jeanette. FOTO: Facebook
Že pol stoletja je zaljubljen v Jeanette. FOTO: Facebook

Fredie je vse življenje delal kot vrtnar, ženo pa je spoznal med plesnim dogodkom in jo osvojil z jivom. Živita v Cape Townu, kjer sta doma tudi njuna otroka z družinama; otroka sta pravzaprav iz Jeanettinega prejšnjega zakona, Fredie pa ju je z veseljem posvojil in vzgajal kakor svoja biološka. Čeprav mu rekordi niti najmanj ne dišijo, so ga domači prepričali, da je svoj osebni dokument predložil Guinnessovim ocenjevalcem. Ali bo Britancu Robertu Weightonu spodnesel prestol, bo znano kmalu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije