RESNIČNOSTNI ŠOV

Japonski milijarder išče sopotnico za potovanje v vesolje

Objavljeno 13. januar 2020 17.05 | Posodobljeno 13. januar 2020 16.33 | Piše: STA, A. L.

Iskanje primerne sopotnice bo potekalo v televizijskem šovu.

Jusaku Maezava FOTO: Reuters
Japonski milijarder Jusaku Maezava je na spletu objavil oglas, s katerim išče žensko, ki bo odšla z njim na polet okoli lune. Nedavno je sporočil, da se je razšel z japonsko igralko, zdaj pa sprejema prijave tistih, starih 20 let ali več, ki bi življenje rade zajemale s polno žlico. Iskanje primerne sopotnice bo potekalo v televizijskem šovu. »Do zdaj sem živel točno tako, kot sem želel,« je dejal Maezava, ki ima tri otroke z dvema ženskama.

Osamljenost in praznina

»Star sem 44 let. Ker so me počasi začeli prevzemati občutki osamljenosti in praznine, razmišljam o eni stvari: da bi še naprej ljubil eno žensko,« je zapisal v oglasu. Rok za prijavo se izteče v petek. Maezava bo šel nato na zmenke s kandidatkami, končno odločitev pa bo sprejel do konca marca.

Podjetje prodal Yahooju

Maezava, bivši direktor spletnega modnega podjetja Zozo, ki ga je lani prodal japonskemu Yahooju, je znan po kupovanju dragih umetnin. Na potovanje okoli lune z raketo SpaceX ameriškega podjetnika Elona Muska se bo kot prvi zasebni potnik odpravil leta 2023 ali kasneje.
Deli s prijatelji