TEORIJA ZAROTE

Grozljivo naključje? Pred 40 leti napovedal koronavirus

Ljudje že objavljajo citate iz romana, v katerem je mestece Vuhan navedeno kot epicenter okužbe.
Fotografija: FOTO: Facebook
Odpri galerijo
FOTO: Facebook

Svetovni splet so preplavila sporočila, da je v romanu The Eyes of Darkness (Oči teme) ameriškega avtorja Deana Koontza omenjena bolezen, ki spominja na aktualni koronavirus, piše Mashable.


Je baba Vanga napovedala koronavirus? »2020 bo Evropa skoraj nenaseljena«


Uporabniki spleta že objavljajo citate iz knjige, v kateri Koontz omenja Vuhan kot epicenter okužbe in celo poimenuje virus wuhan-400. Mnogi menijo, da gre za grozljivo naključje. Kljub temu so velike razlike med dejanskim virusom, ki je nastal v tem mestu, in tistim, ki je opisan v trilerju, objavljenem leta 1981. Wuhan-400 je bil razvit kot biološko orožje, njegova smrtnost pa je stoodstotna, saj kdor se z njim okuži, umre. Pri koronavirusu je umrljivost 0,2 odstotna.



Srečno naključje

Gre pa najbrž za nenavadno naključje, da inštitut za virusne bolezni v Vuhanu, ki je opisan v knjigi, resnično obstaja in se nahaja nekaj kilometrov iz mesta. Pa vendar je bil ustanovljen leta 1956, 25 let pred izdajo romana.

»Če se resnično potrudiš, lahko v vsem vidiš prerokbo,« je dejal znani korejski pisatelj znanstvene fantastike Chan Ho Kei, ko so ga povprašali o tem romanu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije