ŠOK

Grozljivka na pogrebu: truplo pogledalo iz krste

Pogrebniki so po nesreči pobegnili, truplo so morali iz groba izvleči otroci pokojnega.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto

Žalujoča vdova Debbie Swales (52) iz Newcastla v Angliji še vedno ne more preboleti dogodka z moževega pogreba, zato se je odločila, da bo o tem, kaj se je zgodilo pred skoraj štirimi leti, spregovorila za medije.

Debbie ni mogla verjeti svojim očem, ko je pogrebnikom med spuščanjem v grob krsta spolzela in padla, pri tem pa se je razbila in truplo pokojnega Gavina (55) razkrila od 400 do 500 zgroženim ljudem, ki so se udeležili pogreba. »Začela sem jokati. Pokrov se je odprl in otroci so skočili v grob. Ko so krsto dvignili, je povsem razpadla. Veliko smo plačali za dobro krsto iz hrasta. Kasneje smo izvedeli, da je šlo za ponaredek. Predstavljajte si, da se to zgodi vam. Od 400 do 500 ljudi ga je lahko videlo, kako je mrtev ležal v grobu,« se dogodka iz leta 2015 spominja vdova, ki toži pogrebni zavod.

​Potem ko so pogrebci izpustili krsto in se je ta raztreščila, so pobegnili, tako da so morali Debbiejini otroci skočiti v grob, da so iz njega izvlekli očetovo truplo. »Ko sem videla Gavina, ni bil isti. Po obrazu je imel ureznino, ki je nastala, ko se je krsta razbila,« je še dodala Debbie.

Družina se je morala nato dogovoriti za nov pogreb z novim pogrebnim podjetjem, prvo podjetje pa tožijo. Razumejo, da je bil padec krste v grob nesreča, ne morejo pa doumeti, da so pogrebniki po nesreči pobegnili. Družina ni želela sprejeti ponudbe odškodnine pogrebnega podjetja v višini 136.500 funtov, saj bi ji, ko bi plačala pravne stroške, ostalo le 47 tisoč funtov oziroma po približno pet tisočakov na posameznega člana družine. Še vedno tudi čakajo na opravičilo podjetja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije