Grozljiva podoba iz prihodnosti (FOTO)

Nič kaj dobrega nas ne čaka.
Fotografija: Lasje mu izpadajo, pod očmi ima črne kolobarje, sonca skoraj ni videl. FOTO: Zaslonski posneetk
Odpri galerijo
Lasje mu izpadajo, pod očmi ima črne kolobarje, sonca skoraj ni videl. FOTO: Zaslonski posneetk

Radi igrate računalniške igrice in za računalnikom preživite po več ur vsak dan? Za vas imamo slabe novice. Raziskovalci pri OnlineCasino.ca so ustvarili model tega, kako bo videti povprečen igričar čez 20 let. Model, ki so ga poimenovali Michael, kaže psihične spremembe, ki bi jih lahko v naslednjih dveh desetletjih doživeli računalničarji, če ne spremenijo svojih navad.

Zaradi pomanjkanja telovadbe ima odvečne kilograme. FOTO: Zaslonski posnetek
Zaradi pomanjkanja telovadbe ima odvečne kilograme. FOTO: Zaslonski posnetek
Michael ima grbast hrbet zaradi slabe drže, temne kolobarje pod svojimi krvavimi očmi zaradi pomanjkanja spanja in preveč gledanja v računalniški zaslon. Zaradi pomanjkanja vitaminov D in B12 ima bledikavo kožo, zaradi pomanjkanja gibanja pa odvečne kilograme in poškodbe zaradi ponavljajočih se gibov. Ima krčne žile zaradi slabega pretoka krvi, saj vse dneve presedi, in otečene gležnje. Plešast je, ušesa pa ima dlakava zaradi slabe cirkulacije zraka. Njegova ramena so zaobljena, na glavi pa ima vdolbine zaradi dolgoletnega, čeprav ne zelo močnega pritiska od nošenja slušalk. Ima tudi ekcem, ki ga povzroča stres, in poškodbe prstov.

Model so oblikovali na podlagi podatkov, pridobljenih iz različnih poročil z vsega sveta o fizičnih posledicah odvisnosti od igranja iger. Svetovna zdravstvena organizacija je takšno odvisnost razglasila za uradno psihološko motnjo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije