NAJSTAREJŠA POSVOJENKA

Gospodična v posvojitev pri 53 letih

Želva bo najstarejša bostonska posvojenka. Obožuje sveže sadje, rada poležava na osončeni trati.
Fotografija: Zabava za želvjo kraljico. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Zabava za želvjo kraljico. FOTO: Facebook

Med pandemijo smo lahko poslušali in prebirali o številnih pretresljivih usodah hišnih ljubljenčkov, mnoge so dobile srečen in ganljiv zaključek, številne so se končale tragično. A pred gospodično Jennifer so zanesljivo še rožnati časi, so spodbudni v zavetišču v Massachusettsu, kjer so začasni dom ponudili simpatični želvi, ki je pri svojih 53 letih prava dama.

V zavetišču praznovala rojstni dan

Njena lastnica je bila žal ena od žrtev covida-19, in ko je zbolela, je zdravstvene delavce nemudoma opozorila na hišno ljubljenko, ki prav dolgo ne bo zmogla brez nje, sorodnikov, ki bi jo lahko prevzeli, pa ni bilo. Vestne medicinske sestre so obvestile pristojno zavetišče za živali MSPCA, kjer so takoj poskrbeli za gospodično Jennifer, po smrti lastnice pa je želva ostala v njihovi oskrbi. Za zdaj velja za najstarejšo domačo žival, ki so jo kdaj ponudili v posvojitev, izkazalo pa se je celo, da je lepotica z oklepom že številne očarala in jih prepričala, da je iz pravega testa, da jo sprejmejo pod svojo streho. Oziroma na svoj vrt, pristavljajo.

Gospodična Jennifer lahko izbira med številnimi kandidati za posvojitelja. FOTO: Facebook
Gospodična Jennifer lahko izbira med številnimi kandidati za posvojitelja. FOTO: Facebook

Prejeli so namreč že 400 vlog za posvojitev! »Prepričani smo, da bo nove lastnike nadvse osrečila. Tudi njena dolgoletna lastnica jo je naravnost oboževala, zagotovo jo bo tudi novi skrbnik,« so povedali v zavetišču, kjer so želvi pripravili posebno rojstnodnevno slavje. Prav v njihovi oskrbi je namreč dvokilogramska lepotica proslavila 53. rojstni dan, kot pravijo oskrbniki, se je pozornosti zelo dobro zavedala in je v njej tudi zelo uživala. »Je zelo družabna, rada ima ljudi in igro na prostem,« povedo v zavetišču, zadovoljni, da so prejeli že številne ponudbe nadobudnih posvojiteljev, a bodo vsako vlogo temeljito pregledali, saj gospodične Jennifer ne morejo oddati kar vsakomur. Prednost bodo imeli prebivalci Bostona in pa seveda tisti z ustreznimi izkušnjami glede nege in prehranjevanja. Jennifer obožuje sveže sadje in travo, v sončnih dneh pa poležava na trati. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije