STAROST

FOTO: Vrhunska manekenka pri 96 letih

Alice Pang je bila vse življenje zaljubljena v modo. Vnukinja jo je prijavila na natečaj za seniorje.
Fotografija: V jeseni življenja se z modo ukvarja še profesionalno.
Odpri galerijo
V jeseni življenja se z modo ukvarja še profesionalno.

Starost je le številka, mladost pa počutje, energija, vitalnost in moč, ki jo izžareva posameznik, je prepričana Alice Pang, ki je pri častitljivih 96 letih na vrhuncu manekenske kariere.


Pravzaprav zase najraje pravi, da je komaj začetnica, saj je začela pozirati šele pri 93; po lastni krivdi, priznava, saj je preprosto vsa vabila do jeseni življenja zavračala in ob njih odmahnila z roko, češ, to pa res ni zame. Toda moda je bila za damo iz Hongkonga vedno posebna strast, da je pri kombiniranju oblačil, pričesk, ličil in modnih dodatkov res spretna in izvirna, so ji priznavali vsi v družini. In verjetno bi njena nadarjenost ostala skrita pred očmi javnosti, če je ne bi prebrisana vnukinja skrivaj fotografirala in njene privlačne podobe poslala agenciji za fotomodele v zrelih letih. No, po 65. letu, če smo natančni, in čeprav je Alice že krepko presegla mejnik, je s svojim videzom in očarljivostjo prepričala žirijo.

Pozira za Guccija in Valentina

Alice Pang nedvomno ne kaže svojih let!
Alice Pang nedvomno ne kaže svojih let!
In modne oblikovalce, saj so lepotico zasuli z delom in ji priskrbeli celo mentorja, ki jo je naučil poziranja in manekenske hoje, vsak dan sodeluje tudi s profesionalnimi vizažisti in stilisti; a ti ji preprosto morajo priznati, da se gospa odlično znajde tudi sama. »Posnela sem številne oglase za kozmetiko in oblačila, pa še nekaj drugih promocijskih vsebin,« skromno pojasni Alice, ki je prepričala celo velikana modne industrije, Guccija in Valentina. Cvetoči posel ji lahko resnično zavidajo tudi mnogo mlajše tekmice, sploh zato, ker 96-letnica svoje lepote in vitkosti ne pripisuje strogemu telovadnemu režimu in dieti, ampak predvsem uživanju v življenju. No, izogiba se soncu, vsekakor pa rada prisluhne telesu in mu podari, kar si v tistem trenutku zaželi. Čeprav to pomeni poležavanje ali sladko pregreho.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije