BREZ SRAMU

FOTO: V Franciji gredo do nazga!

Naturizem je na pohodu.
Fotografija: Ljubitelji golote lahko uživajo tudi v umetnosti. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Ljubitelji golote lahko uživajo tudi v umetnosti. FOTO: AFP

Pojdimo do nazga! To je vodilo, ki očitno vse bolj osvaja že sicer precej svobodomiselne Francoze. »Naš način razmišljanja se spreminja; naturisti prestavljamo meje, rušimo tabuje in omejujoče poglede na svet. Naš življenjski slog je takšen, da smo goli. To je del našega vsakdana,« pravi Julien Claude-Penegry, predstavnik pariške naturistične zveze, ki dobiva vse več pristašev. In vse več javnih površin, kjer lahko ljubitelji gole kože odvržejo vse krpice. V prestolnici so namreč že lani dobili prvo nudistično območje znotraj pariškega parka Bois de Vincennes, tedaj odprt dva meseca. To se je očitno izkazalo za uspeh, saj je tudi letos v parku zaživelo nudistično območje, tokrat za pol leta, do oktobra. Dosežek bodo v velikem slogu proslavili naslednjo nedeljo, ko se bo območje spremenilo v prizorišče velikanskega piknika za nagce.

Naturizem je na pohodu. Vsaj v Franciji, kjer naj bi bilo že okoli 2,6 milijona nudistov, približno 88.000 naj bi bilo Parižanov. Tamkajšnje sprejemanje golote radostno pozdravljajo tudi turisti in derejo na njihove nudistične plaže. Odslej verjetno tudi vse bolj v prestolnico. Ne le zaradi parka, saj lahko letos goli uživajo tudi v umetnosti in raziskujejo kulinarične užitke.
Prejšnji mesec je namreč pariški muzej Palais de Tokyo kot prvi na svetu odprl vrata nudistom, ki imajo na voljo posebne termine za obiskovanje, ko lahko v svoji rojstni podobi občudujejo umetnost. Vrata je odprla tudi nudistična restavracija O’naturel, trikrat na teden pa lahko v bazenu v 12. mestnem okrožju čofotajo brez kopalk.

Golo telo bodo zdaj lahko slavili tudi 24. junija, ko bo v parku Bois prvi pariški dan naturizma. Začenši z jutranjo golo jogo, do šeste večerne ure bo piknik. Seveda brez oblačil. In če bo šlo vse po načrtih Pariške naturistične zveze, sicer organizatorke dogodka, bodo tako začeli tradicijo in jo ponavljali vsako leto na zadnjo junijsko nedeljo. Verjetno vsako leto v večjem številu. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije