ZASLUŽENO NEGATIVNO

FOTO: Učiteljica šokirana, da je učenec napisal kaj takega ...

Pri uri jezika so učenci morali napisati prosti spis: Želim se zbuditi kot ...
Fotografija: Učiteljica je bila zgrožena nad šolsko nalogo učenca. FOTO: Lajh.hr, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Učiteljica je bila zgrožena nad šolsko nalogo učenca. FOTO: Lajh.hr, posnetek zaslona

Učenec ene od hrvaških osnovnih šol se je pohvalil na spletišču, kaj mu je učiteljica zapisala v oceno njegovega šolskega spisa.

Pri pouku hrvaškega jezika so učenci dobili nalogo, da napišejo domišljijski spis z naslovom Želim se zbuditi kot ..., piše Index.hr.

Sodeč po odzivu učiteljice, se je učenec sicer dobro vživel v vlogo drugega, a kaj, ko je bila izbira njegove teme moralno in kazensko sporna. Njegovo delo je bilo ocenjeno z nezadostno, učiteljica pa je bila nad prebranim zgrožena. Kot je zapisal, si želi postati diler.

Takole je pojasnila odločitev za negativno oceno ...

Kristijan!
Tvoja naloga je skrb vzbujajoča. Od vseh mogočih poklicev, dejavnosti, živali in stvari, si ti izbral, da se zbudiš kot diler!! Če bi popisal vse strani v zvezku in še dodatnega na to temo, ti pod nobenim pogojem dela ne bi ocenila s pozitivno oceno. Zdrav razum mi ne dopušča, da bi tvojo nalogo, ki je polna nelegalnih del in naštevanja raznih opojnih substanc, sploh poskusila popraviti. Napisal boš novo šolsko nalogo z novo temo, ki ti jo bom določila jaz, in v njej ne želim brati ne o dilerjih, ne o drogi, ne o zaporu, ne o kakršnih kolih rečeh, ki so prepovedane po zakonu RH!! Neizmerno sem šokirana.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije