EKSTREMNO

FOTO: Da ne bi bil ob nogo, shujšal za 100 kil

Angleža zaradi teže pestili pritisk, slab spanec in sladkorna. Na dan použil za 10.000 kalorij nezdrave hrane.
Fotografija: Sramoval se je svojega videza.
Odpri galerijo
Sramoval se je svojega videza.

Še pred tridesetim letom je njegova teža dosegla grozljivih 200 kilogramov. Zakaj, ni bila nobena skrivnost, slaščice in druge nezdrave pregrehe so bile del njegovega vsakdanjika. George Middleton iz Hampshira na Otoku je telo vsak dan napital z 10.000 kalorijami, v restavracijah s hitro prehrano je bil reden gost, vse dokler ga ni telo glasno opozorilo na uničujoče posledice za zdravje.

Zdaj ima izklesano telo.
Zdaj ima izklesano telo.


Hrana je bila moja tolažba, pravi George, ki je v študentskih letih zapadel v depresijo, čokolada in hamburgerji pa so ga spravljali v dobro voljo. A le za kratek čas, vsak pogled v ogledalo ga je znova pahnil v žalost, tako globoko, da se zaradi sramu ni udeležil niti poroke lastne sestre. Izoliral se je od družbe, napravljal se je v neprivlačna in ohlapna oblačila, kar sedem let je živel kot samotar, zdravstvene težave pa so se le še kopičile. Visokemu krvnemu pritisku in spalni apneji je sledila še sladkorna, povsem pa ga je šokiralo spoznanje, da mu grozi amputacija noge. George je že dan po obisku pri zdravniku obrnil nov list.

Zvezdniška idola sta pomagala

Za zgled si je vzel Willa Smitha in Dwayna Johnsona, ki redno skrbita za izklesano telo, ljubeča sestra pa mu je podarila uro s števcem korakov. Najprej se je vsak dan odpravil na dveurni sprehod ter odpisal nezdrave prigrizke in jedilnik zapolnil s sadjem in zelenjavo. Ko je izgubil že zajeten del mase, je začel obiskovati fitnes, tja redno hodi še danes in tako ohranja zavidljivo postavo s težo 90 kilogramov. Znova je vpisal študij, želi si dela na televiziji, kjer bi svetoval o zdravem življenju, pravi.
Za trud je bil nagrajen tudi z ljubeznijo: danes 31-letnik je našel srečo s štiri leta mlajšo medicinsko sestro Heather, ki jo je spoznal na prijateljevi poroki. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije