POTEGAVŠČINA

Živalski vrt osla prebarval v zebro

Direktor v Kairu nenavadne potegavščine ni hotel priznati. Kmalu po odprtju jih je s posnetki živali razkrinkal študent.
Fotografija: Fotografija, ki je razkrila njihovo prevaro. FOTO: Fb
Odpri galerijo
Fotografija, ki je razkrila njihovo prevaro. FOTO: Fb

V Kairu v Egiptu so odprli nov živalski vrt, a se je kmalu znašel pod plazom kritik, saj so pobarvanega oslička predstavljali kot zebro. Njihova prevara se je začela razkrivati minuli vikend, ko jih je obiskal študent Mahmoud A. Sarhani ter takoj opazil, da je tamkajšnja zebra nekoliko neobičajna. Imela je nenavadno dolge uhlje, tudi njene črne proge niso bile posebno umetelne, ponekod so bile zapacane, kot bi jih kdo naslikal. Žival prav tako ni imela za zebre značilne in prepoznavne grive. Osebje živalskega vrta je očitno naredilo prav to, osla je pobarvalo na belo, nato pa so mu narisali črne proge. Zaradi vročega vremena je barva začela odstopati, to pa je pritegnilo precej neželene pozornosti.

Prave zebre niso uspeli priskrbeti. FOTO: Guliver/gettty Images
Prave zebre niso uspeli priskrbeti. FOTO: Guliver/gettty Images


Mahmoud je žival fotografiral in svoja sumničenja delil na spletu, posnetke je kmalu komentiralo kar 1500 ljudi. Večini se je zdela poteza živalskega vrta smešna, a istočasno so zahtevali, da vodstvo ustanove poda izjavo o zadevi. Objavo so kmalu zasledili tudi mediji in se o odkritju izdatno razpisali, med drugim jim je uspelo navezati stike z direktorjem živalskega vrta Mohamedom Sultanom. Možakar je gladko zavrnil govorice, da bi šlo za lažno zebro, čeprav je vrsta veterinarjev pregledala fotografije in nedvomno ugotovila, da gre za osla. Zanimivo je, da to ni prvič, da bi v živalskem vrtu razkazovali pobarvane osle; leta 2009 je takšno potegavščino uporabil živalski vrt v Gazi, kjer so dva oslička pobarvali, da bi nadomestila zebri, ki sta poginili od lakote.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije