BI POSKUSILI?

Zdravilo za stres: objemanje krav

Posebna metoda, ki prihaja iz Danske.
Fotografija: Krave menda delujejo protistresno. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Krave menda delujejo protistresno. FOTO: Jure Eržen, Delo

Dandanes so strokovnjaki odkrili že mnogo rešitev in zdravil proti stresu, to pa je najnovejša velnes metoda, ki prihaja iz Danske. Verjeli ali ne, za blaženje stresa v življenju vam bo pomagalo božanje krav.

Kako in zakaj naj bi stvar delovala? Krave veljajo za zelo mirne in sproščene živali: med seboj se ne pretepajo, ne kažejo nejevolje. BBC je posnel celo video o tem, kako nas božanje in objemanje krave lahko pomirja. Če se uležemo k njej na travnik, bo na nas prenesla to svojo mirno energijo.



Menda so tisti, ki so to preizkusili, povedali, da je prav zares pomirjujoče, saj se s tem človek vrne nazaj k naravi in se odklopi od vsakodnevnega stresa. 

Na Danskem se s tem nekateri že ukvarjajo tudi profesionalno, na kmetiji Kastanje Hoeve ponujajo objemanje krav. Svojo inovativno metodo sta zakonca Gerard in Els podprla z znanstvenimi dokazi, kako pozitiven učinek ima na človeka druženje z živalmi. S tem sta sicer začela že pred 14 leti, ko sta ugotovila, da je druženje s kravami nenavadno pomirilo njuno hčer.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije