NEVERJETNO

Zaradi te fotografije so najstnico izključili iz šole (FOTO)

Po izključitvi se je prepisala na javno šolo.
Fotografija: Kayla Kenney. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Kayla Kenney. FOTO: Facebook

Velikokrat nas opozarjajo, da naj pazimo, kaj objavljamo na svetovnem spletu, saj je objavljeno težko odstraniti. Včasih se marsikaj zdi povsem nedolžno, pa lahko zlonamerneži vendarle najdejo način, da komu škodijo. Tako je bilo tudi v primeru 15-letne Kayle Kenney iz ameriške zvezne države Kentucky, ki jo je mati Kimberly Alford ob praznovanju rojstnega dne ponosno fotografirala in objavila na enem od spletnih omrežij.

V restavraciji so naročili živopisno tortico, mati pa jo je na fotografiji pokazala širnemu svetu. Najstnica se pred tortico prešerno smeje, toda že čez nekaj dni ji nikakor ni bilo več do smeha. Nekdo je namreč fotografijo posredoval vodilnim na krščanski šoli Whitefield, ki jo je Kayla obiskovala, ti pa so se odločili, da jo izključijo iz šole. Zakaj? Menda zato, ker je na njej oblečena v pulover z mavrico, pa tudi tortica je bila mavričnih barv. To naj bi propagiralo LGBT-način življenja, kar pa ni v skladu s pravili šole.

Kayla Kenney. FOTO: Facebook
Kayla Kenney. FOTO: Facebook
Mati je skušala vodstvo šole prepričati, da ne ona ne njena hči nikakor ne propagirata nobene spolne usmeritve, a zaman. Dejali so ji celo, da bi torto mavričnih barv lahko zavrnila, poleg tega pa so za medije povedali, da ne gre za Kaylino prvo kršenje šolskih pravil (pred tem je baje že neupravičeno izostajala od pouka, nekoč pa so jo zasačili tudi z elektronsko cigareto).

Po izključitvi se je Kayla prepisala na javno šolo. Mati sicer meni, da je krščanska šola pozitivno vplivala na hčer, a da so verska prepričanja, ki jih tam skušajo vsiliti svojim učencem, vendarle prestroga: »Tega pa ne želim zanjo.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije