SAMO V RUSIJI

Z lisico okrog vratu na vlak

Objavljeno 21. november 2018 12.55 | Posodobljeno 21. november 2018 12.55 | Piše: A. P.

Potnica, ki je čakala na podzemno železnico, je nosila nenavaden šal. Udomačene lisice v Rusiji niso redkost, posnetki so kot vihar obkrožili svet.

Žival je potrpežljivo čakala na vlak. FOTO: Fb
Tega pa ne vidimo vsak dan. Nedavno je na podzemni železnici v Moskvi stala mlada ženska in mirno čakala na prevoz, medtem ko ji je na rami sedela čisto prava odrasla lisica.

image
Zlata lisica na ramenu FOTO: Fb

Seveda so jo sopotniki opazovali s precej zadržki in strahu, ne nazadnje je lisica divja zver in zato nepredvidljiva. Je pa res, da ni bila videti vznemirjena zaradi gneče na postaji in nejevernih pogledov ljudi. Tudi ko vlak hitro in glasno pripelje ter začne zavirati, je popolnoma sproščena. To skoraj zagotovo pomeni, da se redno vozi z vlakom in je vajena trušča. Po prihodu vlaka ženska previdno vstopi in pazi, da se ne bi preveč sklanjala.

Nenavadno potnico so z mobilnim telefonom posneli drugi potniki in posnetke objavili na spletu. Ne preseneča, da so kot eksplozija obkrožili svet. Medtem so nekateri obiskovalci medmrežja udrihali, da gre za nevarno početje, ker bi žival lahko napadla.

Lisica je bila mirna, ljudje je niso motili.

Večini pa se je prigoda zdela zgolj smešna, nekateri so menili, da je tovrstni šal iz lisice najbolj prijazen do živali. Na vzhodu ni posebno nenavadno, da imajo lisice za domače živali. V petdesetih letih jih je genetik Dmitrij K. Beljajev načrtno udomačeval, danes obstaja v Rusiji obsežna populacija udomačenih zvitorepk.
Deli s prijatelji