EKSTREMNO

Z gladovno stavko spet osvojil dekle

Indijca je odslovila po dolgih letih razmerja. Na robu smrti so se dekletovi starši končno vdali.
Fotografija: Gladovna stavka je pritegnila veliko pozornosti. FOTO: FB
Odpri galerijo
Gladovna stavka je pritegnila veliko pozornosti. FOTO: FB

Gladovna stavka je dejanje, ki ga posamezniki navadno izvajajo, ko se znajdejo v skrajni stiski, ne zdi pa se najbolj učinkovita metoda za povrnitev izgubljene ljubezni. A prav to je storil Ananta Burman iz Indije, saj se je utaboril pred domom nekdanjega dekleta in zavračal vsakršno hrano – dokler se ne bi poročila z njim.

Uspelo mu je. FOTO: FB
Uspelo mu je. FOTO: FB
Mladi moški iz Zahodne Bengalije je bil osem let v trdnem razmerju, potem pa ga je njegova ljuba povsem nepričakovano zapustila. Nesrečnik je bil popolnoma zmeden, Lipika je prekinila komunikacijo z njim, ni mu odgovarjala na telefonske klice in na sporočila, blokirala ga je na družabnih omrežjih.

Antanta je posumil, da je nekaj zelo narobe, začel je raziskovati in ugotovil, da je Lipiko njena družina obljubila nekemu drugemu moškemu. Še več, spoznal je, da nima več veliko časa, da jo znova osvoji, zato se je odločil za skrajno potezo; v nedeljo se je utaboril pred njeno hišo v Dhupguriju in začel gladovno stavkati. Njegov protest je kmalu pritegnil pozornost mimoidočih, še posebno ker je v roki držal transparent z napisom Vrni mojih osem let.

Slavje je potekalo v lokalnem templju. FOTO: FB
Slavje je potekalo v lokalnem templju. FOTO: FB
Okoli njega se je zbrala skupina podpornikov, vest o mladeniču, ki protestira v imenu ljubezni, se je razširila po lokalni skupnosti. Kmalu so se pojavili Lipikini starši v družbi policije, da bi ga prepodili. A Anata se ni uklonil, zlomljeno srce mu je dalo moč, da je vztrajal pri gladovni stavki. Njegovo zdravstveno stanje se je kmalu začelo slabšati, odpeljali so ga v bolnišnico. Vztrajal je. Lipiko in njene starše so na koncu obiskali predstavniki skupnosti in jih pregovarjali, naj ga vzamejo nazaj.


Na koncu so vendarle popustili, odpovedali dogovorjeno poroko in pripravili vse potrebno, da sta se Ananta in Lipika takoj poročila. Slavje je potekalo v tradicionalnem slogu v lokalnem templju. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije