POZABLJIV

Vtetoviral si je osebno izkaznico

Ker ima Vietnamec dokument zdaj na koži, ga ne more več pozabiti. Tetovator se je sprva upiral, nato pa je popustil in mu željo izpolnil.
Fotografija: Upa, da bo odslej lahko brezskrbno popival.
Odpri galerijo
Upa, da bo odslej lahko brezskrbno popival.

Mlad moški iz Vietnama si je dal na roko tetovirati svojo osebno izkaznico, ker jo je pozabil doma skoraj vsakič, ko je šel s prijatelji popivat. Ker je ni imel, ni mogel dokazati svoje starosti, zato mu niso hoteli postreči alkoholne pijače. »Prijatelj iz mesta Ho Chi Minh zelo rad hodi s prijatelji v nočne klube, a mu vedno zavrnejo vstop, če preverjajo osebne izkaznice. Večkrat so ga celo vrgli iz kluba. Obupan se je odpravil k tetovatorju in si dal za vedno naslikati osebni dokument na kožo,« je pojasnil moški, ki je fotografije sveže tetovaže na prijateljevi podlakti objavil na spletu.

Tetoviranje je trajalo samo eno uro.
Tetoviranje je trajalo samo eno uro.
Ljudem se je zdela Vietnamčeva poteza neumna, saj se jim zdi tetovaža zelo neprepričljiva. Oglasil se je tudi mojster trajnih poslikav in pojasnil, da se s tetoviranjem ukvarja že zelo dolgo, vendar še ni upodabljal osebnih izkaznic. Nguyen Van Thien Dai priznava, da ga je mladenič presenetil, ko je povedal, kaj bi rad imel na koži. Najprej mu je odsvetoval, nato pa je popustil in mu ustregel. Delal je eno uro. Tetovator sicer priznava, da to ni njegovo najboljše delo, vse naj bi naredil s prosto roko, zato črte niso ravne, pa tudi pisava je komaj berljiva.

Za Vietnamca je zanimiv predvsem podatek, da tetovirana osebna izkaznica ne velja kot uraden dokument. A. P.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije