POLIGLOT

Vietnamček spregovoril po angleško

Objavljeno 11. oktober 2018 18.19 | Posodobljeno 11. oktober 2018 18.19 | Piše: A. P.

Mati je bila prepričana, da deček zgolj momlja.

Dečkovo znanje je navdušilo učitelje. FOTO: Youtube
Le Nguyen Bao Trung je petletnik iz Vietnama, ki je postal prava senzacija, saj je svoje prve besede spregovoril v angleščini, čeprav ni nikoli prišel v stik s tem jezikom.

Malček, ki ga kličejo Bin, tuji jezik govori in bere odlično, vietnamščine pa se šele uči, da se lahko sporazumeva z mamo. Svojo prvo besedo je deček iz vasice Dong Van spregovoril pri dveh letih; ljudje so spoznali, da uporablja angleško besedo eleven (enajst).
image
Mama ga spodbuja pri učenju angleščine. FOTO: Youtube

Njegova mama Le Thi Lien ne govori angleško, zato je mislila, da zgolj momlja. Da gre za število, je izvedela od starejše hčerke. Nato je dečku pokazala števila in ugotovila, da pozna vse od ena do 30. Od takrat mu kupuje angleške slikanice in pobarvanke, deček pa govori odlično angleščino. »Večinoma ga ne razumem, odkimavam in prikimavam,« je potožila Lien.

Ker pa se vsako noč, ko se utrujena vrne domov, prek spleta uči osnov angleščine, je sporazumevanje med njima že veliko boljše.
V vrtcu ima Bin nekaj težav, saj ne razume vrstnikov, poleg tega se je pritožil, da učitelj angleščine dela številne napake. Na mamino pobudo so ga testirali na šoli za tuje jezike in ugotovili, da je njegovo znanje napredno in bi se moral izobraževati v večjem mestu.
Njegova prva beseda ni bila v maternem jeziku.


Tako sta odpotovala v Ho Ši Minh, kjer je brez napake odgovoril na 49 vprašanj učitelja iz angleško govoreče države. Toda šola je predraga, da bi si jo njegova mama lahko privoščila. 
Deli s prijatelji