SRHLJIVO

VIDEO: Zakleti datum? Ne boste verjeli, kaj vse se je zgodilo na 15. april  

Objavljeno 18. april 2019 20.56 | Posodobljeno 18. april 2019 21.26 | Piše: S. U.

Datum ima sedaj še bolj zlovešč prizvok.

FOTO: Youtube
Požar, ki je v ponedeljek, 15. aprila, dobesedno pogoltnil pariško katedralo Notre-Dame je pretresel ves svet. Na pariške ulice se je podalo na tisoče ljudi, ki so v solzah opazovali izginotje pomembnega dela njihove zgodovine in enega od simbolov mesta. Notre-Dame je bila sicer zgrajena leta 1163. Gasilcem je na srečo uspelo preprečiti uničenje glavnega zvonika in rešiti verske relikvije in neprecenljiva umetniška dela. »Notre-Dame bomo obnovili skupaj,« je še obljubil francoski predsednik Emmanuel Macron.

Po začetnem šoku, ki ga je sprožila novica o gorenju katedrale, so internetni uporabniki kmalu opazili nenavadno naključje.

Bostonski maraton

V terorističnem napadu v Bostonu v času maratona 15. aprila 2013 so umrli trije ljudje, med njimi 8-letni Martin Richard. Dve bombi iz ekonomloncev, ki sta jih brata Carnajev nastavila na cilju maratona, sta ranili še več kot 260 ljudi.


 

Katastrofa na Hillsboroughu

Leta 1989, prav tako 15. aprila, se je nogometna tekma polfinala angleškega pokala med Nottingham Forrestom in Liverpoolom na stadionu Hillsborough v Sheffieldu spremenila v grozljivko. V paniki, stampedu in gneči na stadionu je izgubilo življenje 96 navijačev Liverpoola, 700 pa jih je bilo poškodovanih.


 

Potopil se je nepotopljivi Titanik

V noči na 15. april 1912 se je tragično končala zgodba legendarnega Titanika. Ladja, ki je veljala za praktično nepotopljivo, je na poti iz Southamptona v New York trčila v ledeno goro. V Atlantiku je umrlo najmanj 1500 ljudi (podatki o tem se še danes razlikujejo).
 
Deli s prijatelji