AUČ, TO JE MORALO BOLETI

VIDEO: Trenutki čiste groze na letalu: zabilo jo je v strop

Objavljeno 19. junij 2019 10.43 | Posodobljeno 19. junij 2019 11.04 | Piše: T. V.

Se bojite letenja? Potem ogled posnetka odsvetujemo.

Stevardeso je brutalno potisnilo v strop. FOTO: posnetek zaslona
Letenje je za marsikoga vir velike tesnobe. Kadar pa se med letom pojavijo turbulence, pri srcu stiska tudi tiste, ki se sicer ne bojijo letenja.

Turbulenca na letu s Kosova proti Švici se je pojavila približno pol ure po vzletu in je trajala pet minut, ki pa so se potnikom zagotovo vlekle kot ure. Tresenje je bilo tako močno, da je na posnetku videti žensko, ki ima sklenjene roke in se zdi, da moli. Potniki so prestrašeno vreščali, ko je letalo močno treslo, pilot pa jih je poskušal prek zvočnikov pomiriti.

Turbulenco pa je na svoji koži najbolj občutila stevardesa, ki je skupaj z vozičkom s hrano in pijačo poletela pod strop. Pri tem je z glavo močno udarila ob strop, pijača in hrana pa sta se razleteli po bližnjih potnikih. Nekatere so odpeljali v bolnišnico zaradi opeklin, ki so jih utrpeli, ko se je po njih razlila vroča voda.

Na posnetku je videti tudi raztrgane sedeže in pasove ter potnike, ki so krvaveli. Po pristanku v Baslu je zdravniško pomoč potrebovalo še devet drugih potnikov.

Deli s prijatelji