POBEG

VIDEO: Šok za voznike: po cesti marširal 7,5-tonski slon

Tako so včeraj opozarjali voznike na Bavarskem.
Fotografija: Na začetku se je še zadrževala na pločnik. FOTO: Youtube
Odpri galerijo
Na začetku se je še zadrževala na pločnik. FOTO: Youtube

CHAM – Včeraj zvečer so bili na cesti v Chamu na Bavarskem ljudje priča skrajno nenavadnemu prizoru, saj so kar naenkrat zagledali ogromnega slona, ki je marširal po cesti. Slon je najprej sicer korakal po pločniku, šele nato je zavil na cesto. Prizor so vozniki seveda posneli in takoj je zakrožil po spletu.


 

Kako se je težkokategornik znašel na cesti?

Izkazalo se je, da je slon v lasti Cirkusa Afrika, ki gostuje v Chamu, poroča portal Bild. Skrbnik živali iz cirkusa je povedal, da morajo pri raztovarjanju parkirati na pol na cesti, zaradi česar je lahko slon pobegnil. Pravzaprav je bila slonja samica vrste azijski slon z imenom Gandhi. Stara je že 50 let in je najstarejša predstavnica svoje vrste v Nemčiji, tehta pa kar 7,5 tone. Ima pa omenjeni cirkus še dva afriška slona – Tonga in Moja, ki pa na srečo nista ušla izpod nadzora.

Eden izmed voznikov je poklical policijo, vendar pa so žival že pred prihodom prve policijske patrulje ujeli. Kot je za Bild povedal Peter Höffken iz organizacije za zaščito živali Peta, se cirkusu kaj takega ni primerilo prvič, že lani so namreč zaradi tega morali plačati kazen.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije