NEVARNO TEKMOVANJE

VIDEO: Nekdanji boksar umrl pred očmi publike

Zgodilo se je na tekmovanju v požiranju rogljičkov.
Fotografija: Pokojni boksar Mario Oscar Melo. FOTO: Facebook, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Pokojni boksar Mario Oscar Melo. FOTO: Facebook, posnetek zaslona

BUENOS AIRES – V Argentini je v nedeljo v 56. letu starosti umrl Mario Oscar Melo, v devetdesetih letih prejšnjega stoletja eden izmed bolj prepoznavnih tamkajšnjih poklicnih boksarjev. Melo se je udeležil festivala v hitrostnem požiranju tradicionalnih rogljičkov medialunas. Po poročanju medijev se je bržkone zadušil po zaužitju tretjega rogljička.

Zgrudil se je med prenosom tega tekmovanja, med katerim bi moral v eni minuti pojesti čim več kosov tega peciva. Kot poroča portal tmz.com, je Melo, ko je bil na tleh, hlastal za zrakom in mahal, naj mu pomagajo, a so navzoči mislili, da gre za šalo. Med občinstvom sta bila tudi gasilec in zdravnik, ki sta priskočila na pomoč in mu poskušala pomagati.


Odpeljali so ga v bližnjo bolnišnico v letoviškem kraju Pinamar, kjer so lahko samo ugotovili njegovo smrt. Po podatkih medija ni bilo opaziti, da bi prireditelji festivala zagotovili usposobljeno reševalno ekipo.

Melo, nekdanji južnoameriški boksarski prvak, je bil leta 1990 izzivalec za naslov svetovnega prvaka v poltežki kategoriji po različici WBA, a ga je v prvi rundi nokavtiral Američan Michael Moorer.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije