MENDA NA KITAJSKEM

VIDEO: Kupci ponoreli! Poglejte, kaj so bili pripravljeni narediti za novo kolekcijo

Tekstilni gigant Uniqlo je na police poslal novo kolekcijo, ki je nastala v sodelovanju s priljubljenim umetnikom in oblikovalcem.
Fotografija: Boj kupcev. FOTO: Youtube
Odpri galerijo
Boj kupcev. FOTO: Youtube

V Ljubljano je prišel tekstilni gigant Primark, trgovine katerega so Slovenke in Slovenci do zdaj obiskovali v tujini (ob tem se je zgodil tudi protest, več o tem na povezavi). Ob odprtju se je zbrala lepa druščina, ki je po odpiranju vrat umirjeno vkorakala in preverila ponudbo.

Vse prej kot mirno pa je bilo, menda na Kitajskem, ko so na police poslali novo kolekcijo oblačil japonskega proizvajalca Uniqlo. Gre za posebno linijo oblačil, ki jo je pomagal oblikovati priljubljeni umetnik in oblikovalec Kaws (njegovo pravo ime je Brian Donnelly).

Nastalo je nekaj posnetkov, ti pa prikazujejo ljudi, ki so kot zblazneli tekli prot trgovini, se plazili pod kovinsko mrežo, da bi čim prej prišli do oblačil, in se celo pretepali. Na koncu se je mnogo teh oblačil znašlo na spletnih tržnicah. A ne za cene iz trgovine. Nekatere stvari so ponujali tudi štirikrat dražje. To pa ni slaba marža, mar ne?


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije