GROZLJIVKA

VIDEO: Hišni kuščarji požrli lastnika, policiste pričakal odurni prizor

»Ubili so ga.«
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Youtube
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Youtube

Ko so policisti prišli v stanovanje nekdanjega vojaka Ronalda Huffa (42)  iz Delawareja januarja leta 2002, si niso niti v sanjah predstavljali, na kakšen prizor bodo naleteli. Hišni ljubljenčki, veliki kuščarji rodu varan, so svojega lastnika dobesedno požrli, in to po koščkih. Bili so prekriti z Ronaldovo krvjo ter za nameček agresivno »sikali« proti šokiranim policistom.

Policija je nekaj ur prej namreč prejela klic sorodnika pokojnika, naj preverijo, ali je s Huffom vse v redu, ker tistega usodnega dne ni prišel na delo. »V stanovanju se ni nihče odzval. Slišali so se čudni zvoki. Ko smo le vstopili, je na tleh ležalo truplo. Kuščarji so imeli okoli ust in vratu kri, vedeli smo, da žvečijo kose njegovega telesa,« je dejal nekdanji šerif okrožja New Castle za Animal Planet.

Prepričan, da so ga ubili

Do danes še ni bilo ugotovljeno, ali so ga kuščarji napadli in pojedli živega ali pa je umrl po naravni poti in so se njegovi ljubljenčki, medtem ko so se  prosto sprehajali po stanovanju, vmes še gostili z njegovim mesom. Eden od policistov je celo dejal, da je bil Ron še vedno živ, ko so ga začeli jesti. »Ubili so ga,« je prepričan še danes.


Preberite še: Česa takega pa še ne! Ti ljubljenčki so požrli svoje lastnike


Spomnimo, ti divji kuščarji se prehranjujejo z majhnimi živalmi, kot so miši in podgane. V ujetništvu jih hranijo s surovimi piščanci.Čeprav so v ZDA priljubljeni kot eksotične živali, spadajo zaradi ostrih zob in strupov med zelo nevarne živali. Strup ni nujno usoden, lahko pa vpliva na pretok krvi, kar privede do omedlevice.




 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije