TRG BANA JELAČIĆA

VIDEO: Brezčutno zapeljal vanje in jih deset ubil

»Ta država je, kot kaže, leglo sadistov in mučiteljev živali.«
Fotografija: FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Jure Eržen, Delo

ZAGREB – Na osrednjem trgu v Zagrebu so bili pred dnevi naključni sprehajalci priče dogodku, ki je zelo vznemiril prisotne.

Nekdo je na Trgu bana Jelačića snemal, kako upokojenec krmi veliko množico golobov, ki se je zbrala okoli njega. Naključno pa je ob tem posnel tudi neljubi incident.

Ko so ptiči nič hudega sluteči čakali na nov košček priboljška, se je nenadoma vanje zapeljal kolesar. Z nezmanjšano hitrostjo je udaril na sredo jate tik ob upokojencu in povzročil paniko med pticami ter mimoidočimi, ki so se umikali pred dezorientiranimi in prestrašenimi golobi.



Brezčutni kolesar bi se živalim lahko izognil, saj je na trgu dovolj prostora. Z brezobzirno vožnjo med ptice pa je tako ubil več deset golobov, še več pa jih je poškodoval. Ni manjkalo veliko, pa bi ranil tudi starostnika, piše hrvaški Jutarnji list.

Na dogodek sta opozorili hrvaški združenji za zaščito živali Animalex in Prijatelji životinja, ki sta posnetek dogodka delili na družbenem omrežju, saj želijo najti neznanega kolesarja. Pozivajo vse, ki bi ga morebiti prepoznali, naj sporočijo njegovo ime. »Ta država je, kot kaže, leglo sadistov in mučiteljev živali,« so povedali pretreseni hrvaški ljubitelji živali.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije