DIRKAŠKA PROGA

Veverice obožujejo njegove poligone

Anglež Steve Bradley rad zabava živali, ki zaidejo na njegov vrt. Julija jim je postavil celo dirkaško progo za veliko nagrado veveric.
Fotografija: Na cilju veverice čaka slastna nagrada.
Odpri galerijo
Na cilju veverice čaka slastna nagrada.

Steve Bradley, Anglež, ki obožuje veverice, se je pred desetimi leti lotil prav posebnega projekta, ta je iz leta v leto večji, zdaj pa ima njegova žena že pripombe, da je stvar ušla izpod nadzora. »Leta 2010 sva s sinom na vrtu za hišo naredila prvi poligon za veverice. Zdaj so poligoni že pravi izzivi zanje in vedno več se jih zabava na najinih stvaritvah,« je med drugim na svojem youtube kanalu v predstavitvi zapisal Steve, ki posnetke veveričjih vragolij redno objavlja.
Posnetek dirke je objavil na youtubu. FOTOGRAFIJE: Youtube
Posnetek dirke je objavil na youtubu. FOTOGRAFIJE: Youtube

Še posebno se je izkazal prejšnji mesec, ko je za kosmate prijateljice postavil dirkaško progo in jo poimenoval Formula 1, velika nagrada veveric. Družina je nato na posamezne dele namestila kamere, sami pa so posedli ob okna in nestrpno čakali, da se bodo začeli pojavljati tekmovalci. Njihov trud in potrpežljivost sta bila poplačana, saj se je na progo podalo več veveric, tisto, ki je preizkus opravila najhitreje in najbolje, pa je Steve poimenoval Lewis Hitriton po britanskem dirkaču in petkratnem prvaku formule 1 Lewisu Hamiltonu.

Veverica, ki si je zaslužila ta častitljivi vzdevek, pa ni bila le najspretnejša, poligon je začela celo na točki, ki jo je Steve namenil za start. Na cilju je vse udeležence namesto pokala ali medalje pričakalo nekaj veliko bolj slastnega – hranilnica, polna njihovih najljubših semen.


Barley pri postavitvi hranilnice vedno poskrbi, da je veverice ne morejo doseči drugače, kot da prej premagajo njegove poligone, tako imajo ljubke živali še dodatno motivacijo, da se potrudijo in plezajo po mostovih in skozi predore, skačejo s stojala na stojalo in podobno. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije