NAKUP

V kraj razvrata posegla božja roka: to nepremičnino je kupila cerkev 

Objavljeno 14. oktober 2019 18.46 | Posodobljeno 14. oktober 2019 18.54 | Piše: E. B.

Nič jih ne moti, da so se tam razgaljale striptizete. Gostovanje v bližnji srednji šoli je bilo naporno.

V kraj razvrata je posegla božja roka, je zadovoljen duhovnik. FOTO: Guliver/Getty Images
Vernikov je že toliko, da potrebujejo nov prostor, ugotavlja floridski duhovnik, ki je za potrebe svoje ločine NewSound Church dolgo iskal primeren prostor.
Nekoč so tam grešili, zdaj bodo molili.


Nekaj časa so lahko njegovi zvesti privrženci, okoli tisoč se jih zbere vsako nedeljo, gostovali v telovadnici srednje šole, kar je pomenilo, da so jo verniki vsakič pred pridigo vestno opremili s sedeži, zvočniki, mikrofoni, odrom itn., po maši pa vse skupaj pospravili in odpeljali nazaj v skladišče. In tudi če bi bile selitve še naprej potrebne, bi to pač počeli, radi povedo, kajti duhovnik Josh Mauney jim vsako nedeljo znova odpre oči in ponudi upanje za boljši jutri. A njihove molitve bodo v kratkem uslišane, kajti Cerkev je našla nov prostor za bogoslužje – zapuščen slačiklub!

Tam bo več kot dovolj prostora za vse, ki bi radi prisluhnili Mauneyjevi besedi, in ker bo prostor, v katerem so se striptizete nekoč razgaljale v ritmu zapeljive glasbe, v njihovi lasti, priprave pred mašo in pospravljanje po njej ne bodo več potrebni. Pa kaj, če se je v tej dvorani nekoč uprizarjal razvrat, odmahne z roko duhovnik, pomembno je, da ima Cerkev zdaj priložnost, da nekdanji klub preobrazi v nekaj poštenega, božjega!

»Niti malo me ne moti, da je bil to nekoč slačiklub. In ne bi me motilo, če bi med mojimi verniki sedel kdo, ki se je nekoč preživljal v takšnem klubu,« je modro sklenil Maoney, ponosen, da je božja roka uspešno posegla tudi v kraj, kjer se je nekoč predvsem grešilo. 
Deli s prijatelji