Ukleta Elza se vrača

Ameriška družina se ne more znebiti lutke, čeprav so jo že dvakrat vrgli v smeti. Vsakič se je vrnila, zdaj so jo prijatelju poslali po pošti v drugo zvezno državo.
Fotografija: Obakrat je prišla nazaj. FOTOGRAFIJI: FB
Odpri galerijo
Obakrat je prišla nazaj. FOTOGRAFIJI: FB

Verjetno ni deklice na svetu, ki ne bi poznala Elze iz priljubljene animirane družinske komične pustolovščine Ledeno kraljestvo. Elza ima prirojeno magično moč, s katero ustvarja sneg in led. A očitno njene moči presegajo le ustvarjanje snega in ledu, kot pravi družina Madonia iz Houstona v ameriški zvezni državi Teksas: pravijo, da jih preganja ukleta Elza, govoreča lutka, ki se je ne morejo znebiti.

Zdaj je pri prijatelju, ki jo je nalepil na džipa; bo ostala?
Zdaj je pri prijatelju, ki jo je nalepil na džipa; bo ostala?
Emily Madonia je na družabnem omrežju zapisala, da se lutka, ki jo je njena hči dobila leta 2013, vsakokrat, ko jo vržejo v smeti, vztrajno vrne domov. »Mat jo je pred tedni vrgel stran, nekaj dni pozneje smo jo našli v leseni skrinji v dnevni sobi,« je zapisala. »Zdelo se nam je zelo čudno. Potem sva jo zavila v vrečo za smeti, jo položila v drugo vrečo za smeti in napolnila s smetmi, to vrgla na dno smetnjaka, na njo pa druge vreče z odpadki. Smetnjak sva odvlekla do kraja, kjer jih izpraznijo komunalni delavci na določen dan.« Načrt je bil skrbno dodelan, družina je za nekaj dni odpotovala iz mesta, ko so se vrnili, jih je pričakala – Elza.

Emily pravi, da je v zadnjem času lutka večkrat spregovorila, tudi kadar je bila ugasnjena. Je original, torej tista, ki jo je v dar dobila hči, in ne zamenjava, prepozna jo po potegih s flomastrom, ki jih je naredila hči. Najprej je družina pomislila, da gre za potegavščino, a v to vse manj verjamejo, zdaj so skoraj prepričani, da je lutka ukleta. Potem so se domislili rešitve in zdaj stiskajo pesti, da jim bo uspelo.


Družinski prijatelj iz Minnesote je rekel, naj mu jo pošljejo po pošti, ko je Elzo postavila v škatlo, se je začela smejati, smeh je trajal trideset sekund, je povedala Emily in še, da se to doslej še ni zgodilo. Elza je prispela k prijatelju, ki je lutko prilepil na svojega džipa. »Obakrat se je vrnila dva tedna pozneje ... prav zanima me, kako bo tokrat,« je dejala Emily. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije