INOVACIJA

Uber za amiše vozi brez bencinskih hlapov

Vožnja s kočijo navdušuje domačine in obiskovalce od drugod. Živijo zelo preprosto in skromno, tudi brez elektronskih naprav.
Fotografija: Timothy in njegov nenavadni Uber. FOTO: Youtube
Odpri galerijo
Timothy in njegov nenavadni Uber. FOTO: Youtube

Inovativni Timothy Hochstedler iz Colona v zvezni državi Michigan je postal ponudnik zanimivih prevozov, šaljivo se je poimenoval Uber za amiše. Danes je tovrstno tržišče močno nasičeno, številni se prek spleta organizirajo in delijo vozilo na daljše razdalje. No, Timothy ponuja nekoliko drugačno izkušnjo, saj strank ne prevaža z avtomobilom, temveč s kočijo in konjsko vprego. Za pičle štiri evre vozi kamor koli po mestu.


»Večina ne prihaja iz Colona, domačini pa me najpogosteje prosijo, naj jih peljem domov ali do restavracije,« je pojasnil Timothy. Pri tem velja spomniti, da amiši ne smejo uporabljati elektronskih naprav. To pomeni, da njegove kočije ne morejo naročiti prek mobilne aplikacije. Počakajo, da se pripelje mimo, nato pa skočijo nanjo. »To je fascinantna izkušnja,« je bil zadovoljen Bruce Jordan, ki sicer ne živi v Colonu in je na vožnjo s kočijo pripeljal svoje vnuke.

»Po mojem tukaj Uber sploh ne obstaja, zato je vse skupaj še bolj imenitno. Ljudem, ki ne znajo ali ne želijo voziti, omogoča, da se premikajo po mestu,« je dodala Becky Phelps, ki je redna stranka Uberja za amiše.

Najpogosteje se njegove storitve poslužujejo turisti. FOTO: Youtube
Najpogosteje se njegove storitve poslužujejo turisti. FOTO: Youtube

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije